Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
720
Utgivningsdatum
2019-08-12
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Måns Winberg
Medarbetare
Buchanan-Barker, Poppy (förf.) / Carlsson, Gunilla (förf.) / Ejneborn Looi, Git-Marie (förf.) / Ekstrand, Per (förf.) / Enarsson, Per (förf.) / Fredriksson, Lennart (förf.) / Gabrielsson, Sebastian (förf.) / Gustafsson, Lena-Karin (förf.) / Hallberg, Ulrika (förf.) / Jormfeldt, Henrika (förf.) / Kar
Dimensioner
245 x 170 x 32 mm
Vikt
1513 g
ISBN
9789144123684

Vårdande vid psykisk ohälsa - - på avancerad nivå

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-08-12
703
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken ger läsaren en grund för ett personcentrerat och återhämtningsinriktat vårdande genom att ta fasta på vårdvetenskaplig forskning som beaktar patientens och närståendes livsvärld.
Återhämtning som en pågående process där personen formar sitt liv utgående från sina egna förutsättningar och värden löper som en röd tråd genom boken. Teman som exempelvis sorg, hopplöshet och utanförskap beskrivs i relation till psykisk ohälsa och återhämtning. Boken tar även fasta på hur personens egen kompetens kan tas till vara för att främja hälsa och återhämtning. Vårdarens hållning lyfts fram i relation till patientens hälsoprocesser och med fokus på vårdkulturen, vårdande relationer och kommunikation mellan vårdare, patienter och deras närstående.
I denna tredje upplaga av boken har de tidigare kapitlen omarbetats och uppdaterats med ny forskning och flera kapitel har tillkommit. Bland de nya kapitlen återfinns ett kapitel om en omvårdnadsteori utvecklad för psykiatrisk vård, Tidvattenmodellen, skrivet av Phil Barker och Poppy Buchanan-Barker samt ett kapitel av de norska forskarna Bengt Karlsson och Marit Borg. Andra nyheter berör existentiella samtal och återhämtningsinriktade samtal med suicidnära patienter, samt barn och ungdomars psykiska ohälsa. Boken har också kompletterats med flera kapitel som fokuserar ett reflekterande arbetssätt och hur specialistsjuksköterskans kärnkompetenser kan komma till uttryck inom personcentrerad och återhämtningsinriktad psykiatrisk vård.
Målgruppen är i första hand studenter på avancerad nivå samt sjuksköterskor inom den psykiatriska vården. Boken kan emellertid också vara läsvärd för andra som är intresserade av att få en inblick i hur den psykiatriska vården kan förstås med utgångspunkt i patientens värld och ett caring-perspektiv, snarare än utgående från diagnostiska kriterier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdande vid psykisk ohälsa - - på avancerad nivå
  2. +
  3. Psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykiatri av Jörgen Herlofson, Lisa Ekselius, Anders Lundin, Björn Mårtensson, Marie Åsberg (inbunden).

Köp båda 2 för 1838 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »