Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2019-07-25
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 185 x 30 mm
Vikt
780 g
SAB
Vl
ISBN
9789144123707

Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt)

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-07-25

Slutsåld

Klinisk psykiatri ger läsaren grundläggande teoretiska kunskaper om psykisk ohälsa och substanssyndrom. I boken beskrivs de psykiatriska diagnoserna, deras symtom, prognos, orsaksfaktorer och behandlingsmetoder med vetenskapligt stöd. Vikten av noggrann diagnostik och bedömning av funktionsbegränsning samt kulturella och etniska faktorer betonas. Mycket har hänt sedan förra upplagan för fem år sedan och de vetenskapliga referenserna har därför aktualiserats.

Boken är skriven för utbildning av svensk hälso- och sjukvårdspersonal i såväl offentlig som privat verksamhet. Den bör läsas av alla som i sin yrkesutövning ansvarar för personer med psykisk ohälsa. Det gäller sjuksköterskor, arbetsterapeuter, psykologer, fysioterapeuter, präster, diakoner, poliser, biståndshandläggare, socionomer, boendestödjare, gode män, jurister, kontaktpersoner, kriminalvårdare, nämndemän, personliga ombud, socialpedagoger och socialsekreterare. Medicinalpersonal från andra länder kan lätt ta till sig dessa kunskaper.

Psykisk ohälsa omges av myter, bristande förståelse och innebär inte sällan en börda i form av utanförskap, skuld och skam. Genom att förklara symtom och förlopp, diagnostisera, motivera till behandling och sociala åtgärder kan de drabbade och deras familjer få en förbättrad livskvalitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig
  camilla frölander, 5 april 2023

  Facklitteratur som är så full av hänvisningar till annan litteratur att den blir svår att läsa. Det blir inget flöde i texten.

 2. Klinisk psykiatri
  foroogh fahimfard, 11 augusti 2021

  Det är lärorik och smidigt att kunna lyssna och se texten samtidigt för personer som inte kan flytande svenska språket. Då hinner man lyssna och titta på det hur många gånger som helst i lugn och ro.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christer Allgulander

 • Distriktssköterskans specialistområden

  Eva-Karin Hultgren, Christer Allgulander, Lina Behm, Johan Bood, Anders Broström

  Distriktssköterskans kompetens är bred. Den omfattar ett hälso¿främjande arbetssätt för att stödja och vårda personer och deras familjer i livets alla skeenden utifrån fysisk, psykisk, social, kulturell och existentiell hälsa. En distriktsskötersk...

 • Klinisk psykiatri

  Christer Allgulander

  Klinisk psykiatri ger läsaren grundläggande teoretiska kunskaper om psykiatriska tillstånd och substanssyndrom. I boken beskrivs de psykiatriska diagnoserna, deras symtom, prognos, orsaksfaktorer och behandlingsmetoder med vetenskapligt stöd. Nogg...