På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2019-07-25
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 185 x 30 mm
Vikt
780 g
ISBN
9789144123707
Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt) (häftad)

Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt)

Häftad Svenska, 2019-07-25
475
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Klinisk psykiatri ger läsaren grundläggande teoretiska kunskaper om psykisk ohälsa och substanssyndrom. I boken beskrivs de psykiatriska diagnoserna, deras symtom, prognos, orsaksfaktorer och behandlingsmetoder med vetenskapligt stöd. Vikten av noggrann diagnostik och bedömning av funktionsbegränsning samt kulturella och etniska faktorer betonas. Mycket har hänt sedan förra upplagan för fem år sedan och de vetenskapliga referenserna har därför aktualiserats.

Boken är skriven för utbildning av svensk hälso- och sjukvårdspersonal i såväl offentlig som privat verksamhet. Den bör läsas av alla som i sin yrkesutövning ansvarar för personer med psykisk ohälsa. Det gäller sjuksköterskor, arbetsterapeuter, psykologer, fysioterapeuter, präster, diakoner, poliser, biståndshandläggare, socionomer, boendestödjare, gode män, jurister, kontaktpersoner, kriminalvårdare, nämndemän, personliga ombud, socialpedagoger och socialsekreterare. Medicinalpersonal från andra länder kan lätt ta till sig dessa kunskaper.

Psykisk ohälsa omges av myter, bristande förståelse och innebär inte sällan en börda i form av utanförskap, skuld och skam. Genom att förklara symtom och förlopp, diagnostisera, motivera till behandling och sociala åtgärder kan de drabbade och deras familjer få en förbättrad livskvalitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Beteendeproblem i psykiatrisk vård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendeproblem i psykiatrisk vård av Bo Hejlskov Elvén, Sophie Abild (häftad).

Köp båda 2 för 759 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt)