På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2019-07-25
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 185 x 30 mm
Vikt
780 g
ISBN
9789144123707
Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt) (häftad)

Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt)

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-07-25
526
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Christer Allgulander är docent i allmän psykiatri, knuten till Institutionen för neurovetenskap vid Uppsala universitet. Han är hedersprofessor vid University of Cape Town och adjungerad docent vid Washington University School of Medicine i St. Louis, Missouri.

Klinisk psykiatri

Klinisk psykiatri ger läsaren grundläggande teoretiska kunskaper om psykisk ohälsa och substanssyndrom. I boken beskrivs de psykiatriska diagnoserna, deras symtom, prognos, orsaksfaktorer och behandlingsmetoder med vetenskapligt stöd. Vikten av noggrann diagnostik och bedömning av funktionsbegränsning samt kulturella och etniska faktorer betonas. Mycket har hänt sedan förra upplagan för fem år sedan och de vetenskapliga referenserna har därför aktualiserats.

Boken är skriven för utbildning av svensk hälso- och sjukvårdspersonal i såväl offentlig som privat verksamhet. Den bör läsas av alla som i sin yrkesutövning ansvarar för personer med psykisk ohälsa. Det gäller sjuksköterskor, arbetsterapeuter, psykologer, fysioterapeuter, präster, diakoner, poliser, biståndshandläggare, socionomer, boendestödjare, gode män, jurister, kontaktpersoner, kriminalvårdare, nämndemän, personliga ombud, socialpedagoger och socialsekreterare. Medicinalpersonal från andra länder kan lätt ta till sig dessa kunskaper.

Psykisk ohälsa omges av myter, bristande förståelse och innebär inte sällan en börda i form av utanförskap, skuld och skam. Genom att förklara symtom och förlopp, diagnostisera, motivera till behandling och sociala åtgärder kan de drabbade och deras familjer få en förbättrad livskvalitet.

Fjärde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klinisk psykiatri - (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Omvårdnad vid psykisk ohälsa - - på grundnivå (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad vid psykisk ohälsa - - på grundnivå (... av Jan Arlebrink, Git-Marie Ejneborn Looi, Anniqa Foldemo, Sebastian Gabrielsson, Gabriella Gustafsson (häftad).

Köp båda 2 för 1087 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »