Externredovisning i icke-noterade svenska företag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2018-01-26
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
244 x 170 x 8 mm
Vikt
272 g
SAB
Qbcee
ISBN
9789144123813
Externredovisning i icke-noterade svenska företag (häftad)

Externredovisning i icke-noterade svenska företag

(2 röster)
Häftad Svenska, 2018-01-26
295
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I dagens samhälle är det många professioner, inte bara ekonomer, som måste kunna läsa och förstå en årsredovisning eller ett årsbokslut. Då krävs en förståelse för innehållet i de lagar och kompletterande normer som styr hur svenska företag ska redovisa och hur reglerna påverkar de ekonomiska rapporterna. Bokens fokus är att förklara de viktigaste reglerna som icke-noterade svenska företag ska tillämpa när en årsredovisning eller årsbokslut ska upprättas. Frågor som behandlas är till exempel hur rapporter ska presenteras och de värderingsregler som ska tillämpas när olika typer av tillgångar och skulder ska värderas.

Redovisning kan diskuteras och presenteras på olika nivåer. Den första nivån är principnivån, där begrepp, redovisningsprinciper tillsammans med redovisningslagstiftning samt kompletterande normgivning finns. Hur principerna påverkar innehållet i de ekonomiska rapporterna i form av balansräkning, resultaträkning och kassaflödesanalys utgör den andra nivån, rapportnivån. En central del i boken är att belysa vilka effekter som principerna får på de ekonomiska rapporterna. Till boken hör även en uppgiftsbok. Denna andra upplaga är uppdaterad vad gäller ändringar i års redovisningslagen och K3-regelverket.

Boken vänder sig till högskolestudenter på grundnivå men kan också vara användbar för andra grupper som studerar redovisning på grundnivå. Läsarna bör dock ha vissa kunskaper om redovisningsprocessen såsom grundläggande kunskaper om löpande redovisning samt hur ett bokslut sammanställs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Externredovisning i icke-noterade svenska företag
  2. +
  3. Redovisning : förståelse, teori och principer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Redovisning : förståelse, teori och principer av Jan Marton (häftad).

Köp båda 2 för 662 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Externredovisning i icke-noterade svenska...