Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2019-12-19
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Solveig Halvorsen Kåven, Gustaf Berglund
SAB
Vpg
ISBN
9789144123868
Omvårdnadsorienterad kommunikation : personorientering, samarbete och etik (häftad)

Omvårdnadsorienterad kommunikation : personorientering, samarbete och etik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-12-19
489
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 17 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Hur skapar sjuksköterskan en god relation till patienten och stimulerar till coping? Hur kan hon eller han inge förtroende, stärka patientens medverkan och förbereda gemensamma beslut? Hur uppnås en kultur där alla arbetar för samarbete och patientsäkerhet?

I Omvårdnadsorienterad kommunikation utgår författarna från dialoger och berättelser i den kliniska vardagen och tar upp olika kommunikationsfärdigheter. Här beskrivs bland annat hur vårdpersonal kan arbeta med aktivt lyssnande, motiverande handledning och samarbete i team.

Boken baseras på aktuell forskning i ämnet och har särskilda kapitel om etisk reflektion och om kommunikation med barn och äldre personer. Läsaren får en god introduktion till kommunikations- och relationsteorier. En av styrkorna med boken är den tydliga kopplingen mellan teori och praktik, samtidigt som den är skriven med respekt för det medmänskliga samtalet.

Omvårdnadsorienterad kommunikation vänder sig i första hand till blivande och redan yrkesverksamma sjuksköterskor. Men boken lämpar sig även för en bredare målgrupp och kan därför med fördel läsas av samtliga professioner inom hälso- och sjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Omvårdnadsorienterad kommunikation : personorientering, samarbete och etik
 2. +
 3. Omvårdnad på akademisk grund : att utvecklas och ta ansvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad på akademisk grund : att utvecklas oc... av Anna Forsberg (häftad).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Kommunikation i praktiken

  Tom Eide, Hilde Eide

  Att kommunicera är något vi alla har ägnat oss åt från de tidigaste faserna i livet. Man skulle kunna tro att kommunikation är något vi behärskar väl. Om författarna Tom Eide är koordinator för etikprogrammet vid Oslos universitet och fil.dr. i no...

 • Person-Centred Healthcare Research

  Brendan McCormack, Sandra Van Dulmen, Hilde Eide, Tom Eide, Kirsti-Iren Skovdahl

  Person-Centred Healthcare Research provides an innovative and novel approach to exploring a range of research designs and methodological approaches aimed at investigating person-centred healthcare practice within and across healthcare disciplines....