Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2018-08-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
339 g
SAB
Eab-c
ISBN
9789144124063
Interkulturell pedagogisk kompetens : integration i dagens skola (häftad)

Interkulturell pedagogisk kompetens : integration i dagens skola

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-07
336
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om en kompetens som möjliggör samarbete mellan elever och mellan lärare och elever med olika kulturell, språklig, religiös eller etnisk bakgrund i dagens skola. Att lära sig mer om det mångkulturella, globala och postmoderna i vårt samhälle är en väg mot ökad integration och bort från främlingsfientlighet och dold rasism. I den här andra och utökade upplagan finns en detaljerad beskrivning av hur vi kan erhålla olika kompetenser som tillsammans bildar en interkulturell pedagogisk kompetens. Det handlar om att både som lärare och elev gå igenom en pedagogisk process från dekonstruktion till interkulturell medvetenhet. Det innebär bland annat att analysera och problematisera våra uppfattningar om jag och världen. Genom att låta det bekanta och det obekanta mötas kan vi nå en förståelse av det annorlunda. Målet är interkulturell pedagogisk kompetens.

Boken riktar sig till blivande och verksamma lärare och skolledare. Den ger ett nytt perspektiv till alla som är intresserade av interkul turella frågor och som vill förändra skolan till att bli en central plats för positiva mångkulturella möten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Interkulturell pedagogisk kompetens : integration i dagens skola
  2. +
  3. Interkulturell pedagogik i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Interkulturell pedagogik i teori och praktik av Pirjo Lahdenperä (häftad).

Köp båda 2 för 595 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Lorentz