Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2018-04-26
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
228 g
SAB
Vei
ISBN
9789144124131
KOL i primärvården (häftad)

KOL i primärvården

Häftad Svenska, 2018-04-26
411
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Syftet med denna bok är att sprida kunskap om och väcka intresset för kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL), en sjukdom som förekommer hos mer än en halv miljon människor i Sverige. KOL är en sjukdom som tidigare ägnats förhållandevis litet intresse men som under senare år, bland annat genom nationella riktlinjer från Socialstyrelsen och Läkemedelsverket, fått större uppmärksamhet. Förhoppningen är att boken ska bidra till att öka intresset för KOL hos alla som på något sätt kommer i kontakt med sjukdomen.
Boken går igenom basal lungfunktion, begrepp och definitioner som har relation till KOL, riskfaktorer för sjukdomsutveckling och ger en kortfattad beskrivning av den inflammatoriska reaktionen vid KOL. Den kliniska bilden, olika sjukdomsuttryck och KOL-diagnostik beskrivs mer ingående, liksom samsjuklighet med andra sjukdomstillstånd. Det tämligen omfattande behandlingsavsnittet tar upp rökavvänjning, fysioterapi, läkemedelsbehandling, arbetsterapi, nutritionsfrågor, omhändertagande vid akuta exacerbationer, behandling av respiratorisk insufficiens, volymreducerande behandling och utbildningsfrågor.
Boken är en introduktion till KOL och riktar sig i första hand till läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter och andra yrkeskategorier som arbetar med KOL-patienter inom primärvården. Det är även en förhoppning att åtminstone delar av boken kan leta sig fram till någon beslutsfattare inom svensk sjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. KOL i primärvården
  2. +
  3. Lungmedicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lungmedicin av Thomas Sandström, Anders Eklund (inbunden).

Köp båda 2 för 1144 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kjell Larsson