Handbok i journalistikforskning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2019-08-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Djerf-Pierre, Monika (förf.) / Ekman, Mattias (förf.) / Enbom, Jesper (förf.) / Gardeström, Elin (förf.) / Ghersetti, Marina (förf.) / Graf, Heike (förf.) / Grafström, Maria (förf.) / Hammarlin, Mia-Marie (förf.) / Holt, Kristoffer (förf.) / Håkansson, Nicklas (förf.) / Johansson, Bengt (förf.) / vo
Dimensioner
245 x 170 x 40 mm
Vikt
829 g
ISBN
9789144124636
Handbok i journalistikforskning (häftad)

Handbok i journalistikforskning

Häftad Svenska, 2019-08-16
482
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Journalistiken har en särskild ställning genom att den speglar sam hällsutvecklingen samtidigt som den också är med om att forma den. I en tid när informations- och medielandskapen genomgår omvälvande förändringar, är frågor om journalistiken, dess historia, framtid och roll i samhället, viktigare än någonsin.
I den här boken samlas och presenteras de viktigaste frågorna, teorierna och resultaten inom journalistik forskningen för en svensk publik. I 32 kapitel redogör ledande forskare för journa l istikens historia, ideal och produktionsvillkor, för olika genrers innehåll samt för journalistikens relation till samhället och till framtidens medielandskap. Varje kapitel tar upp de viktigaste teorierna samt svenska och internationella forskningsresultat på det aktuella området.
Handbok i journalistikforskning vänder sig främst till studenter i journalistik och medie- och kommunikations vetenskap,
men den vänder sig också till forskare och till yrkesverksamma inom olika medier - samt till alla som är intresserade av att förstå journalistikens villkor, innehåll och betydelse ur ett samhälleligt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok i journalistikforskning
  2. +
  3. På väg mot medievärlden 2030 - Journalistikens villkor och utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt På väg mot medievärlden 2030 - Journalistikens ... av Sigurd Allern, Ulrika Andersson, Ester Appelgren, Annika Bergström, Jonas Harvard (häftad).

Köp båda 2 för 810 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »