Handbok i journalistikforskning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2019-08-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bergström, Annika (förf.) / Carlsson, Eric (förf.) / Djerf-Pierre, Monika (förf.) / Ekman, Mattias (förf.) / Enbom, Jesper (förf.) / Gardeström, Elin (förf.) / Ghersetti, Marina (förf.) / Graf, Heike (förf.) / Grafström, Maria (förf.) / Hammarlin, Mia-Marie (förf.) / Holt, Kristoffer (förf.) / Håkan
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
245 x 170 x 40 mm
Vikt
829 g
ISBN
9789144124636
Handbok i journalistikforskning (häftad)

Handbok i journalistikforskning

Häftad,  Svenska, 2019-08-16
448
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Journalistiken har en särskild ställning genom att den speglar sam hällsutvecklingen samtidigt som den också är med om att forma den. I en tid när informations- och medielandskapen genomgår omvälvande förändringar, är frågor om journalistiken, dess historia, framtid och roll i samhället, viktigare än någonsin.
I den här boken samlas och presenteras de viktigaste frågorna, teorierna och resultaten inom journalistik forskningen för en svensk publik. I 32 kapitel redogör ledande forskare för journa l istikens historia, ideal och produktionsvillkor, för olika genrers innehåll samt för journalistikens relation till samhället och till framtidens medielandskap. Varje kapitel tar upp de viktigaste teorierna samt svenska och internationella forskningsresultat på det aktuella området.
Handbok i journalistikforskning vänder sig främst till studenter i journalistik och medie- och kommunikations vetenskap,
men den vänder sig också till forskare och till yrkesverksamma inom olika medier - samt till alla som är intresserade av att förstå journalistikens villkor, innehåll och betydelse ur ett samhälleligt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok i journalistikforskning
  2. +
  3. Reporter : en grundbok i journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reporter : en grundbok i journalistik av Björn Häger (häftad).

Köp båda 2 för 867 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »