Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2019-03-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 8 mm
Vikt
236 g
ISBN
9789144124841
Steg för steg - mot bättre texter - Skrivövningar för sfi B, C och D (häftad)

Steg för steg - mot bättre texter - Skrivövningar för sfi B, C och D

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-03-08
221
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I Steg för steg - mot bättre texter lär sig eleverna successivt att bygga upp en allt mer komplex text. De får möta mönstertexter (goda exempel) och arbeta med att förbättra sämre texter - och lär sig att tänka på helheten och inte bara på enstaka meningar. Därmed blir steget kort till att klara av att skriva en egen lyckad text.

ELEVPAKETET - TRYCKT BOK OCH DIGITALT LÄROMEDEL
Elevpaketet består av en tryckt bok och ett digitalt läromedel. Varje kapitel inleds med att eleverna får ta del av två olika texter, som bägge är korrekta vad beträffar grammatik m.m. Men den ena texten är bättre än den andra. Eleverna ska bestämma vilken text som är bäst och försöka förklara varför. Efter en genomgång och övningsuppgifter ska de skriva om och förbättra den sämre texten. Slutligen ska de producera en egen text.

I början är det mycket enkla uppsatser, som handlar om att exempelvis använda sambandsord och variera meningsbyggnaden. Efterhand tillkommer andra genrer som brev, mejl och insändare, och det kan handla om att använda bisatser, anpassa sig till mottagaren och hålla sig till ämnet.

DET DIGITALA LÄROMEDLET
Den interaktiva elevboken är inläst med autentiskt tal och textföljning, vilket gör att eleverna kan läsa texterna samtidigt som de hör hur orden och fraserna uttalas. Dessutom finns interaktiva, grammatiska uppgifter kopplade till de olika kapitlen samt facit till bokens övningar, också det inläst.
* Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning
* Interaktiva uppgifter
* Facit till bokens övningar

Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och till stor del i mobil.

I det digitala läromedlet kan eleverna söka i innehållet. De kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten. Anteckningarna sparas automatiskt och kan enkelt samlas ihop och skrivas ut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Steg för steg - mot bättre texter - Skrivövningar för sfi B, C och D
  2. +
  3. Svenska för internationella akademiker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska för internationella akademiker av Vendela Blomström, Eva Nobel (häftad).

Köp båda 2 för 704 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Elffors Skogkär