På väg mot medievärlden 2030 - Journalistikens villkor och utmaningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2019-08-12
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bergström, Annika (förf.) / Harvard, Jonas (förf.) / Hedman, Ulrika (förf.) / Holt, Kristoffer (förf.) / Jangdal, Lottie (förf.) / Karlsson, Michael (förf.) / von Krogh, Torbjörn (förf.) / Leckner, Sara (förf.) / Lindblom, Terje (förf.) / Lithner, Anders (förf.) / Nord, Lars (förf.) / Ots, Mart (för
Dimensioner
223 x 155 x 20 mm
Vikt
530 g
ISBN
9789144125060
På väg mot medievärlden 2030 - Journalistikens villkor och utmaningar (häftad)

På väg mot medievärlden 2030 - Journalistikens villkor och utmaningar

Häftad Svenska, 2019-08-12
390
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När internet nådde medieanvändarna i mitten av 1990-talet var det få som kunde ana vilken omvälvning av samhället som då påbörjades. Den tekniska konvergensen har gjort att medie former glidit samman, samtidigt som publikerna nischats och också blivit medskapare av innehåll. Digitaliseringen har dessutom lett till att de ekonomiska förutsättningarna förändrats genom att annons pengarna i stor utsträckning hamnar hos Google och Facebook och inte som tidigare hos de journalistiska medierna. Internet har inte enbart blivit den demokratiska plattform som många hoppades, utan lika mycket en plattform för hot och hat. Förändringen på alla områden - det ekonomiska och det tekniska, det sociala och det politiska - leder till många utmaningar för journalistiken. I denna sjätte och helt omarbetade upplaga av På väg mot medievärlden 2030 analyserar ledande medie forskare olika utmaningar och resonerar om vad som är rimligt att tro om de kommande tio åren.

Boken vänder sig till studenter i medie- och kommunikations vetenskap, journalistik och medieteknik. Den riktar sig också till andra läsare som har behov och intresse av att följa det som händer inom medievärlden - och vart den är på väg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På väg mot medievärlden 2030 - Journalistikens villkor och utmaningar
  2. +
  3. Medierna och demokratin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medierna och demokratin av Lars Nord, Jesper Strömbäck, Sigurd Allern, Monika Djerf-Pierre, Jesper Falkheimer (häftad).

Köp båda 2 för 809 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »