Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2019-01-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 158 x 15 mm
Vikt
344 g
ISBN
9789144125107

Makt och maktutövning i arbetslivet

Häftad,  Svenska, 2019-01-29
402
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Makt är nödvändigt för att ett samhälle ska fungera och för att organisationer ska överleva. Det är inte fel att öka företagets effektivitet eller att ställa krav på prestation, och i de flesta fall är detta en viktig källa till motivation. Men kombinationen av att vi som arbetstagare ska vara vår egen lyckas smed och att vi kan kontrolleras när som helst gör oss extra utsatta för manipulation. Oavsett vilken position du har, är det därför viktigt att kunna identifiera och hantera maktmissbruk. Endre Sjøvold har forskat om maktutövning i organisationer och utarbetat ett ramverk för att förstå och känna igen maktens många nyanser. I denna bok visar han både hur kraften i maktspelet kan användas effektivt för att påverka andra och hur du kan upptäcka och försvara dig mot maktmissbruk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt och maktutövning i arbetslivet
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 651 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Endre Sjøvold

  • Teamet : Utveckling, effektivitet och förändring i grupper

    Endre Sjøvold

    Teamet ger en grundlig introduktion till arbete i team och till hur team ska utvecklas för att prestera under olika förutsättningar. Boken är rikt illustrerad med exempel från olika arbetsgrupper och vänder sig till alla som vill studera, utveckla...