Byggnaders klimatskärm : fuktsäkerhet, energieffektivitet, beständighet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2018-06-18
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
466 g
SAB
Ppbc
ISBN
9789144125121
Byggnaders klimatskärm : fuktsäkerhet, energieffektivitet, beständighet (häftad)

Byggnaders klimatskärm : fuktsäkerhet, energieffektivitet, beständighet

Häftad Svenska, 2018-06-18
382
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken visar hur man utgående från definierade funktionskrav för byggnadsdelar bygger upp en byggnads klimatskärm och samtidigt uppfyller föreskrivna mål om fuktsäkerhet, energieffektivitet och beständighet. Genom att utformningen relaterar till funktionskrav öppnas möjligheter för nytänkande och kreativa lösningar för såväl material som utföranden. Genomgång av belastningar och principer för att ta hand om dem i klimatskärmen utgör därmed ett betydelsefullt underlag.

Senaste byggnormer utifrån EU:s direktiv om byggnader med mycket hög energiprestanda (nära-nollenergibyggnader) uttryckt i primär energi är vägledande för hur klimatskärmen optimeras mot uppsatta mål om energieffektiva och hållbara byggnader. Typiska isoleringsvärden för byggnadsdelar och deras samband med fönsterareor visas och normerade beräkningsmetoder för energiprestanda och U-värdesbestämningar gås igenom.

Bokens fokus ligger på funktionsrelaterade byggnadstekniska utföranden, ren teoribeskrivning och övningsräkning är därför nedtonat. För den som söker mer teoretiska beskrivningar och övningsräkning hänvisas till boken Tillämpad byggnadsfysik av samma författare.

Denna bok lämpar sig väl som lärobok inom husbyggnadsteknik för civilingenjörer och arkitekter, ingenjörer, mäklare m.fl., och kan med fördel användas som referens och handbok av yrkesverksamma personer inom hela byggbranschen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggnaders klimatskärm : fuktsäkerhet, energieffektivitet, beständighet
  2. +
  3. Skönhet, nytta och beständighet : skönhetsrådet och Stockholms utveckling under 100 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skönhet, nytta och beständighet : skönhetsrådet... av Henrik Nerlund (inbunden).

Köp båda 2 för 611 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt-Åke Petersson

  • Tillämpad byggnadsfysik

    Bengt-Åke Petersson

    Boken behandlar tillämpningen av byggnadsfysikens värme, fukt och luft i husbyggnader, dess väggar, tak och grunder. Utgångspunkten är EU:s direktiv om byggnader med mycket hög energiprestanda (nära-nollenergibyggnader). Boken går igenom byggnadsf...

Bloggat om Byggnaders klimatskärm : fuktsäkerhet, en...