Omvårdnadsdiagnoser - - definitioner och klassifikation (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
516
Utgivningsdatum
2019-11-04
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Jan Florin
SAB
Vpg
ISBN
9789144125244
Omvårdnadsdiagnoser - - definitioner och klassifikation (häftad)

Omvårdnadsdiagnoser - - definitioner och klassifikation

Häftad Svenska, 2019-11-04
560
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Omvårdnadsdiagnoser: definitioner och klassifikation är en tydlig guide och sammanställning av omvårdnadsdiagnoser som granskats och godkänts av NANDA-I. Utgåvan 2018-2020 av den internationellt erkända taxonomin har noggrant uppdaterats och reviderats och ger nu mer språkligt enhetliga diagnoser. Sammanställningen är gjord av T. Heather Herdman och Shigemi Kamitsuru. Alla introducerande kapitel har omformulerats för att även passa in på grundläggande nivå för blivande sjuksköterskor. Kapitlen innehåller den kunskap som behövs för att läsaren ska förstå bedömning, kopplingen till diagnostik samt syfte och användning av en taxonomisk struktur som underlag för sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder i vården av patienten.

Nytt i denna utgåva:

* 18 helt nya omvårdnadsdiagnoser och 72 reviderade diagnoser

* Uppdateringar, förändringar och justeringar av de flesta definitionerna till omvårdnadsdiagnoserna, särskilt riskdiagnoser

* Standardisering av termerna för de diagnostiska indikatorerna (kännetecken, relaterade faktorer och riskfaktorer) i syfte att skapa ytterligare tydlighet för läsare och kliniker

* Kodning av alla diagnostiska indikatorer finns nu tillgänglig för de som använder en elektronisk version av taxonomin.

Till denna bok finns också en webbplats som innehåller ytterligare information samt referenslistor. Se Thieme MediaCenter (http://mediacenter.thieme.com).

Detta är den fjärde svenska utgåvan baserad på den elfte internationella. Boken är den enda i sitt slag i Sverige. Målgruppen är i första hand blivande och redan yrkesverksamma sjuksköterskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnadsdiagnoser - - definitioner och klassifikation
  2. +
  3. Klinisk omvårdnad 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk omvårdnad 1 av Dag-Gunnar Stubberud, Hallbjørg Almås, Randi Grønseth (inbunden).

Köp båda 2 för 1424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Florin

  • Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre

    Jan Florin, Tyra E O Graaf, Arne Sjöberg

    I Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre beskrivs arbetssätt med teamet som nav där dokumentation av vård- och omsorgsplaner har en naturlig plats. Författarna vill även underlätta den vård och omsorg som befinner sig i gråzonen m...