Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2019-06-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Margareta Brandin Berndtsson, Elisabet Flodin
Medarbetare
Engh, Lisbet (förf.) / Enskär, Karin (förf.) / Eriksson, Ulla-Britt (förf.) / Garmy, Pernilla (förf.) / Golsäter, Marie (förf.) / Petersen, Solveig (förf.) / Teider, Karin (förf.) / Teider, Karin (förf.) / Tinnfält, Agneta (förf.) / Wilhsson, Marie (förf.) / Clausson, Eva (red.) / Morberg, Siv (red.
Dimensioner
225 x 155 x 17 mm
Vikt
444 g
SAB
Emm
ISBN
9789144125343
Skolsköterskans hälsofrämjande arbete (häftad)

Skolsköterskans hälsofrämjande arbete

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-06-20
346
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I samband med regelbundna hälsobesök möter skolsköterskan alla elever i skolan och får kunskap om deras hälsa och livssituation. Tillsammans med övriga yrkeskategorier inom elevhälsan och i skolan har skolsköterskan en viktig uppgift att främja elevernas kunskap om hälsosamma levnadsvanor och om faktorer som bidrar till hälsa eller ohälsa samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.
Denna omarbetade och utökade upplaga belyser skolsköterskans insatser för att möta de behov som barn och unga har i dag. Dessutom visar den på skolsköterskans roll i skolan, inspirerar till utveckling av yrket och lyfter fram forskning och metoder som kan användas i arbetet med skolbarns hälsa.
De flesta av författarna har egen erfarenhet av arbete som skolsköterska och arbetar med undervisning och som forskare inom områden och ämnen som ingår i skolsköterskans verksamhet. Boken är skriven av skolsköterskor - för skolsköterskor, såväl blivande skolsköterskor i utbildning som yrkesverksamma. Skol-VIPS-folder medföljer boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolsköterskans hälsofrämjande arbete
  2. +
  3. Vårdande vid psykisk ohälsa - - på avancerad nivå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdande vid psykisk ohälsa - - på avancerad nivå av Lena Wiklund Gustin, António Barbosa Da Silva, Phil Barker, Marit Borg, Lena Boussaid (häftad).

Köp båda 2 för 1010 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skolsköterskans hälsofrämjande arbete. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra skolbok
    Julia, 13 oktober 2020

    En bra bok att använda som blivande skolsköterska. Bra beskrivning om vad skolsköterskans arbete består av, organisation, teorier, hälsobefrämjande samtal.

Visa alla 1 recensioner