Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2019-05-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
360 g
ISBN
9789144125367

Språkets byggstenar - Grammatik och textarbete för lärarstuderande F-6

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-05-02
312
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grammatik - svenska språkets struktur - är en helt central del av studierna när man läser till lärare F-6. I den här boken presenterar författaren svenska språkets grammatik som en uppsättning analysredskap som kan användas i ett språkutvecklande arbete.
Språkets byggstenar innehåller teoretiska beskrivningar av svenska språkets struktur. Genom sina många exempel från elevers texter har den även ett tydligt praktisk anslag: Vad är det vi egentligen ser i de elevskrivna texterna, och hur vi kan sätta ord på det vi ser? Det praktiska anslaget förstärks genom förslag till olika typer av undersökande uppgifter. De grammatiska redskapen kan även användas i klassrummet för resonemang med eleverna om språkstruktur och texter liksom i diskussioner kollegor emellan om textutvecklande undervisning.

Språkets byggstenar. Grammatik och textarbete för lärarstuderande F-6 riktar sig i första hand till blivande och verksamma lärare i grund skolans tidigare år. Boken vänder sig även till språk-, läs- och skriv utvecklare samt specialpedagoger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkets byggstenar - Grammatik och textarbete för lärarstuderande F-6
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katarina Lundin