Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
82
Utgivningsdatum
2018-03-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 5 mm
Vikt
141 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144125466

När krisen drabbar förskolan

Häftad,  Svenska, 2018-03-13
188
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur påverkas barn av svåra händelser och starka påfrestningar? När krisen drabbar förskolan är tänkt att fungera som en enkel handbok för förskolechefer och pedagoger. Bokens sju kapitel avser att tillsammans ge en överblick över vad vi behöver ta i beaktande när kriser drabbar eller berör förskolan. Det kan handla om att ett barn är med om något svårt hemma och behöver ett särskilt medvetet omhändertagande i förskolan under en viss tid. Det kan också handla om att en olycka sker mitt under pågående verksamhet, till exempel att ett barn fastnar i en klätterställning, en brand uppstår, ett barn kidnappas eller att en medarbetare dör eller blir svårt sjuk.

När något allvarligt inträffar kan vi inte kontrollera det, men med en god beredskap skapar vi så bra förutsättningar som möjligt för att hantera det som sker på bästa sätt och kan minimera omfattningen av krisens negativa konsekvenser. Boken vänder sig till förskolans personal - pedagoger, specialpedagoger, förskolechefer och andra professioner - liksom till studenter på förskollärarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När krisen drabbar förskolan
  2. +
  3. Beteendeproblem i förskolan : om lågaffektivt bemötande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendeproblem i förskolan : om lågaffektivt b... av Bo Elvén Hejlskov, David Edfelt (häftad).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Hellberg

  • Traumamedvetenhet i förskolan

    Anna Hellberg

    Traumamedvetenhet i förskolan vänder sig till den som möter barn som varit utsatta för svåra påfrestningar och trauma. Det kan handla om barn som upplevt krig och flykt, barn som bevittnat eller utsatts för våld och övergrepp eller barn som upplev...