Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2019-10-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144125541
VFU - handledning i förskolan och barns anknytning (häftad)

VFU - handledning i förskolan och barns anknytning

Häftad Svenska, 2019-10-09
296
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att handleda förskollärarstudenter är ett viktigt och komplext uppdrag. Att möta olika studenter och följa och leda dem i deras professionsutveckling kräver stor kompetens och goda organisatoriska förutsättningar.

I boken finns många konkreta exempel på VFU-handledningens betydelse för studentens lärande. Studenten får, med hjälp av VFU-handledaren, under den verksamhetsförlagda utbildningen tillfälle att knyta ihop teori och praktik. Genom att handledaren skapar ett tryggt lärandeklimat, bekräftar, uppmuntrar och utmanar samt ger möjlighet till reflektion, blir VFU-handledningen och den verksamhetsförlagda utbildningen en viktig del i studentens utveckling till en professionell förskollärare.

Teorin om barns anknytning är en av de utvecklingspsykologiska teorier som förskollärarstudenterna studerar under sin utbildning. Under VFU:n ges möjlighet att förstå teorin i praktiken, hur den kan ta sig uttryck i barns beteende och hur vuxna kan möta barnen på ett respektfullt och förstående sätt. Boken förklarar anknytningsteorin med konkreta exempel och visar hur VFU-handledaren kan vägleda, förklara och tydliggöra teorin för att öka studentens förståelse.

VFU-handledning i förskolan och barns anknytning riktar sig till förskollärarstudenter och VFU-handledare i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. VFU - handledning i förskolan och barns anknytning
  2. +
  3. Vardagen i Förskolan som Utbildningsarena - Om VFU och VFU-handledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vardagen i Förskolan som Utbildningsarena - Om ... av Birgitta Hammarström Lewenhagen (häftad).

Köp båda 2 för 595 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agneta Blohm