Så styrs USA (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2019-04-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
349 g
ISBN
9789144125596
Så styrs USA (häftad)

Så styrs USA

Häftad Svenska, 2019-04-29
203
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
USA är sedan lång tid tillbaka en global stormakt och aktiv i stort sett över hela världen. Samtidigt är kunskapen om det amerikanska politiska systemet, som i viktiga avseenden är annorlunda än dagens västeuropeiska politiska system, begränsad. Vilka maktbefogenheter har egentligen presidenten när det gäller inrikes- respektive utrikespolitiken? Vilket inflytande har högsta domstolen på politiken? Och vilken roll spelar medierna?

Här analyseras det politiska systemet i Förenta staterna utifrån författningens grundläggande bestämmelser. Även det politiska besluts fattandet i delstaterna behandlas. I denna andra upplaga har ett nyskrivet kapitel om presidentens stab tillkommit, liksom ett kapitel om president Trumps politiska agenda.

Boken vänder sig till alla som vill få en introduktion till hur USA:s politiska system har vuxit fram och hur det fungerar idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så styrs USA
  2. +
  3. Före vår tid - Boken om Grön Ungdoms historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Före vår tid - Boken om Grön Ungdoms historia av Magda Rasmusson, Hanna Lidström (inbunden).

Köp båda 2 för 521 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Så styrs USA