Ett annorlunda ledarskap - Chef i politiskt styrd verksamhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2019-08-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ek Österberg, Emma (förf.) / Hall, Patrik (förf.) / Johansson, Vicki (förf.) / Karlsson, Martin (förf.) / Lemne, Marja (förf.) / Madestam, Jenny (förf.) / Reitan, Therese (förf.) / Bergström, Tomas (red.) / Eklund, Niklas (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
395 g
ISBN
9789144125695
Ett annorlunda ledarskap - Chef i politiskt styrd verksamhet (häftad)

Ett annorlunda ledarskap - Chef i politiskt styrd verksamhet

Häftad Svenska, 2019-08-16
307
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Som chef i offentlig verksamhet hanterar man komplexa, otydliga och potentiellt konfliktfyllda situationer och sammanhang. Det är ett annorlunda ledarskap som sällan beaktas i den moderna ledarskapslitteraturen. Den är ofta inriktad på privat sektor och tar det vinstdrivande företaget eller föreningslivet som utgångspunkt, inte sällan som enkla recept på snabba framgångar utifrån nordamerikanska förhållanden.

Som chef inom eller ledare av offentlig verksamhet i Sverige verkar man under andra villkor. Här finns ett växelspel mellan politisk ledning och förvaltningsledning att ta hänsyn till. Av offentliga företrädare förväntas också transparens i förhållande till det övriga samhällslivet. Det offentliga ledarskapet är stundtals motsägelsefullt och utsatt för krav som ofta är svåra att förena. Ett annorlunda ledarskap är en bok om och för chefer i svensk offentlig verksamhet. Ambitionen är att underlätta för läsaren att tänka mer nyanserat kring ledarskap i offentlig sektor, oavsett om läsaren är student eller redan verksam chef.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett annorlunda ledarskap - Chef i politiskt styrd verksamhet
  2. +
  3. Demokratins Väktare : Ämbetsmännen Och Vårt Offentliga Etos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demokratins Väktare : Ämbetsmännen Och Vårt Off... av Lennart Lundquist (häftad).

Köp båda 2 för 665 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna