Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-01-24
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
221 x 157 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Bs:dd
ISBN
9789144125701
Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap (häftad)

Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap

Häftad Svenska, 2019-01-24
368
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Medie- och kommunikationsvetenskap är ett samhällsvetenskapligt och humanistiskt ämne som använder sig av många olika forskningsmetoder. Denna bok syftar till att möta behovet av en ämnesspecifik metodlära.

Här behandlas grunder för vetenskaplig metod, samt både kvalitativa och kvantitativa ansatser: metoder för studier i naturliga situationer (etnografiska fältstudier, etnografi online och samtalsanalys), frågeundersökningar (intervjuer, surveyundersökningar och experiment) samt text-och medieanalyser (kvantitativ innehållsanalys, språklig analys av text, kritisk diskursanalys, multimodal analys, samt retorisk analys).
Denna tredje och kraftigt omarbetade upplaga innehåller flera nya kapitel. Övriga kapitel har skrivits om med hänsyn till aktuell forskning och metodutveckling. Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap ger en stabil grund och värdefulla verktyg för såväl studenter på grund- och fortsättningsnivå som avancerade forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap
  2. +
  3. Politik i det offentliga rummet : svenska valaffischer 1911-2010

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik i det offentliga rummet : svenska valaf... av Nicklas Håkansson, Bengt Johansson, Orla Vigsø (inbunden).

Köp båda 2 för 687 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap