Statsbyggnad : den offentliga maktens organisation (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2018-04-11
Upplaga
8
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 5 mm
Vikt
172 g
SAB
Odc
ISBN
9789144125794
Statsbyggnad : den offentliga maktens organisation (häftad)

Statsbyggnad : den offentliga maktens organisation

Häftad Svenska, 2018-04-11
253
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det råder en klassisk motsättning mellan demokrati och byråkrati. Demokrati, som bygger på värden som jämlikhet, delaktighet och individualitet, ställs inte sällan i kontrast till den offentliga förvaltningens krav på hierarki, specialisering och opersonlighet. Denna översikt över dagens offentliga sektor är ett bidrag till diskussionen om förhållandet mellan demokrati och byråkrati.

Den offentliga makten utövas i ett samspel mellan många olika myndigheter och organisationer. I boken ges en tydlig och kortfattad beskrivning av hur makten är organiserad på statlig, regional, kommunal och internationell nivå. Det visar sig att dagens maktstruktur i mycket bestämts av tillfälligheter. Den offentliga makten i en demokrati måste emellertid ytterst grundas på att medborgarna förstår och samtycker till statsskickets grunder.
Statsbyggnad - den offentliga maktens organisation vänder sig i första hand till studenter i statsvetenskap och offentlig förvaltning men bör vara intressant läsning för alla som intresserar sig för frågor om makt, inflytande, demokrati och legitimitet. I denna nya upplaga har faktauppgifter aktualiserats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statsbyggnad : den offentliga maktens organisation
  2. +
  3. Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik som organisation - Förvaltningspolitike... av Carl Dahlström (häftad).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Statsbyggnad : den offentliga maktens org...