Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2017-12-13
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
622 g
SAB
Odc
ISBN
9789144125800
Den offentliga makten (häftad)

Den offentliga makten

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-12-13
371
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Offentlig makt i Sverige utgår från folket. Men vart tar den sedan vägen? Enligt riksdagens mål ska den offentliga makten vägledas av demokrati, rättssäkerhet och effektivitet. Den offentliga makten berättar om maktprocesserna som formar framtidens kommuner, stat och EU. Uppmärksamheten riktas särskilt mot organisering, personal, finansiering, styrning och granskning. Dagens Sverige står i centrum, men boken ger också utblickar som sätter in vårt samhälle i historiskt, jämförande och framåtblickande perspektiv.

Den offentliga makten vänder sig till studenter inom statsvetenskap och offentlig förvaltning vid universitet och högskolor, men erbjuder också kunskap, orientering och faktaunderlag till alla som är intresserade av hur samhället fungerar. I denna nya upplaga har texten aktualiserats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den offentliga makten
  2. +
  3. Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik som organisation - Förvaltningspolitike... av Carl Dahlström, Shirin Ahlbäck Öberg, Nils Hertting, Lennart J Lundqvist, Marina Nistotskaya (häftad).

Köp båda 2 för 814 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olof Petersson