Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2018-06-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 156 x 17 mm
Vikt
484 g
SAB
Vlb
ISBN
9789144125923
MI - samtal och förhållningssätt : att framkalla, förädla och förankra motivation (häftad)

MI - samtal och förhållningssätt : att framkalla, förädla och förankra motivation

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-06-29
366
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
MI - motiverande samtal - är både en samtalsmetod och ett förhållningssätt som visat sig vara effektivt i arbetet att hjälpa andra genom behandling, rådgivning, vägledning och allmänt stöd. Grunden för MI är det respektfulla förhållningssättet och betoningen på en samarbetsrelation. Genom att lyfta fram människors resurser och inre motivation till förändring, minskar tendenserna till motstånds- och undvikandereaktioner. MI, som metod och förhållningssätt, har visat sig öka effekten av andra insatser, och fungerar därför bra som tillägg till andra evidensbaserade metoder.

I denna grundbok, som är helt nyskriven, är ambitionen att beskriva det enkla bortom det komplexa. Den ger en översikt över MI och innehåller konkreta exempel på användning av MI inom många olika områden. Den är alltså praktiskt orienterad men beskriver samtidigt såväl de teoretiska grunderna som den senaste forskningsutvecklingen inom fältet.

Boken riktar sig till både studenter och yrkesverksamma, såväl nybörjare som erfarna, inom områdena behandling, rådgivning, vägledning och stöd. Eftersom MI är både en samtalsmetod och ett generellt förhållningssätt är boken skriven både till de som möter människor i professionella miljöer och de som arbetar i så kallade vardagsmiljöer, i boenden och på gator och torg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. MI - samtal och förhållningssätt : att framkalla, förädla och förankra motivation
  2. +
  3. Bryta vanor : kognitiv och beteendeinriktad behadling vid missbruk och beroende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bryta vanor : kognitiv och beteendeinriktad beh... av Carl Gyllenhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 776 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »