Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
471
Utgivningsdatum
2020-06-30
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Svensson, Ulla (förf.)
SAB
Vcc,Qcabc
ISBN
9789144125947
Näring och hälsa (häftad)

Näring och hälsa

(4 röster)
Häftad Svenska, 2020-06-30
636
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa.

Kunskap om mat och hur den påverkar hälsa och miljö är viktig för oss alla. I boken ingår bland annat näringslära, livsmedelsvetenskap och kostens betydelse för uppkomst och behandling av folksjukdomar. Hur vegetariska koster påverkar näringsintag och hälsa finns med som en röd tråd i boken. Växtbaserad mat är i dag mer aktuellt än någonsin, inte minst ur miljösynpunkt. Mat och miljö har därför fått ett eget kapitel.

Näring och hälsa riktar sig till studenter på grundnivå och avancerad nivå samt yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, nutrition- och kostvetenskap, livsmedelsvetenskap och friskvård. Den fungerar också som en faktabok för alla med intresse för matvanor och hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Näring och hälsa
 2. +
 3. Näringslära för högskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näringslära för högskolan av Christina Berg, Lars Ellegård, Christel Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 1443 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Frånstulna framtidens samhälle : essäer och debattinlägg

  Ulla Johansson

  Ulla Johansson är författare och debattör med en lång erfarenhet från svensk vänsterrörelse. Frånstulna framtidens samhälle innehåller litterära essäer och politiska debattinlägg om vänsterns kris, en triumferande borgerlighet och ett hårdnande ma...

 • Förändringen

  Ulla Johansson

  Med den här boken vill jag visa att en kämparanda hjälper. Min kämparanda har hjäpt mig många gånger. Boken visar i stora delar vad som hände efter bilolyckan. Jag vill berätta det här för att hjälpa andra människor som har det svårt. Jag hoppas d...