Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2020-06-30
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Stubbendorff, Anna (red.)
SAB
V
ISBN
9789144125947
Näring och hälsa (häftad)

Näring och hälsa

Häftad Svenska, 2020-06-30
556
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa.

Kunskap om mat och hur den påverkar hälsa och miljö är viktig för oss alla. I boken ingår bland annat näringslära, livsmedelsvetenskap och kostens betydelse för uppkomst och behandling av folksjukdomar. Hur vegetariska koster påverkar näringsintag och hälsa finns med som en röd tråd i boken. Växtbaserad mat är i dag mer aktuellt än någonsin, inte minst ur miljösynpunkt. Mat och miljö har därför fått ett eget kapitel.

Näring och hälsa riktar sig till studenter på grundnivå och avancerad nivå samt yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, nutrition- och kostvetenskap, livsmedelsvetenskap och friskvård. Den fungerar också som en faktabok för alla med intresse för matvanor och hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Näring och hälsa
  2. +
  3. Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näringslära för högskolan - från grundläggande ... av Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson, Gerd Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 1192 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna