Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2018-11-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 8 mm
Vikt
270 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144126012
Att styra organisationer med konkurrens (häftad)

Att styra organisationer med konkurrens

Häftad Svenska, 2018-11-06
291
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Konkurrens är en viktig och vitt spridd styrform i dagens samhälle. Tillhandahållandet av allt från dagligvaror och bilar till sjukvård, skola och tv-program styrs i allt högre grad genom att utförare får konkurrera med varandra. Konkurrens har blivit en så vanlig styrform att den ofta ses som ett "naturligt tillstånd", som om det inte finns några alternativ.

Huvudbudskapet i denna bok är att konkurrens inte är ett naturligt tillstånd. Konkurrens behöver oftast beslutas och organiseras fram, vilket innebär att saker och ting ofta behöver ändras för att det ska kunna bli konkurrens. Författarna beskriver hur konkurrens faktiskt fungerar, varför konkurrens införs, hur konkurrens skiljer sig från andra mer välkända styrformer och vilka resultat man kan vänta sig vid införandet av konkurrens som styrform. Till exempel förklaras varför konkurrens ofta leder till mer av samma i stället för ökad variation, och hur professioner som läkare och lärare påverkas av att konkurrera.

Exemplen i boken kommer framför allt från offentlig sektor, men principerna fungerar lika väl för andra sektorer. Författarna menar att detta är värdefull kunskap för alla som är chefer, medarbetare eller kunder i organisationer som har konkurrensutsatts - vilket inbegriper de flesta i vårt samhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att styra organisationer med konkurrens
  2. +
  3. Organisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisationer av Karin Brunsson (häftad).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »