Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2019-08-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 157 x 17 mm
Vikt
487 g
SAB
Vpa
ISBN
9789144126036
Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar (häftad)

Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar

Häftad Svenska, 2019-08-14
427
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Detta är tredje upplagan av läroboken i hälsoekonomi avsedd för utbildningar inom alla grenar av hälso- och sjukvården. Hälsoekonomi utgår från olika välfärdsteorier, vilket innebär att frågorna om samhällets ansvar för hälsa står i fokus. Det centrala temat är därför bästa möjliga användning av samhällets gemensamma och begränsade resurser för förebyggande och botande behandlingar. Boken ger kunskap om hur resursfördelning och hälsopolitik samspelar samt hur nyttan av hälso- och sjukvårdens insatser kan värderas.

Liksom tidigare förklaras begreppen BNP, pris- och kostnadselasticitet, alternativkostnad, marginalkostnad och kostnadseffektivitet med aktuella exempel. I denna upplaga har den teoretiska och praktiska bakgrunden till hälsoekonomiska analyser utvidgats med ett större avsnitt om metoder för värdering av relationerna mellan kostnader och effekter. Den särskilda lagstiftningen som finns för prioriteringar i vården redovisas och dess konsekvenser diskuteras.

Boken vänder sig till studerande inom hälso- och sjukvård, folkhälsa, samhällsvetenskap och närliggande områden. Även beslutsfattare på politisk och administrativ nivå, praktiker med direkt patientkontakt och ledningsuppdrag samt andra med intresse för uppföljning, utvärdering och analys av hälso- och sjukvård kan ha glädje av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar
  2. +
  3. Välfärdslobbyisten : om caremadrevet, vårdvinster och demokratins nya utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välfärdslobbyisten : om caremadrevet, vårdvinst... av Håkan Tenelius, Niels Selling (kartonnage).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Att väga hälsa mot kostnader : introduktion till hälsoekonomin

    Ingvar Karlberg

    Vad kostar ett extra år av liv? Vad får ett extra år av liv kosta? Hur ska samhällets gemensamma resurser användas för att skapa mesta möjliga hälsa och samtidigt få allmän acceptans. För att kunna ge svar på sådana frågor har hälsoekonomin utveck...