Att leva med psykisk funktionsnedsättning - - livssituation och effektiva vård- och stödinsats (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2020-06-26
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144126227
Att leva med psykisk funktionsnedsättning - - livssituation och effektiva vård- och stödinsats (häftad)

Att leva med psykisk funktionsnedsättning - - livssituation och effektiva vård- och stödinsats

Häftad Svenska, 2020-06-26
440
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det offentliga stödsystemet för personer med psykisk funktionsnedsättning är i dag huvudsakligen ett samhällsbaserat servicesystem med tyngdpunkt på öppna vård- och stödformer. Det finns dock brister i systemets förmåga att möta behoven hos dessa personer, liksom det finns övergripande brister i deras situation i samhället som helhet. Trots omfattande reformer kännetecknas fortfarande situationen för målgruppen av utsatthet i form av diskriminering och andra former av stigmatisering samt ekonomisk och social marginalisering. Till detta kommer upplevelser av bristande inflytande över den egna vård- och stödsituationen.

Trots svårigheter att leva upp till välfärdsreformernas målsättningar och att implementera evidensbaserade och effektiva insatser på området, finns ändå anledning till optimism. Det här är den tredje reviderade upplagan av boken, där aktuell forskning om livssituationen för personer med psykisk funktionsnedsättning samt kunskap om effektiva vård- och stödinsatser presenteras. Här redovisas en mängd olika interventioner och stödformer som visar att det finns effektiva sätt att förändra situationen.

Att leva med psykisk funktionsnedsättning vänder sig till studerande inom sociala eller vårdinriktade högskoleutbildningar, men också till personer inom verksamheter som i arbetet möter personer med psykisk funktionsnedsättning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att leva med psykisk funktionsnedsättning - - livssituation och effektiva vård- och stödinsats
  2. +
  3. Supermakten : vad varje svensk bör veta om USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Supermakten : vad varje svensk bör veta om USA av Sanna Torén Björling, Frida Stranne (häftad).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Att leva med psykisk funktionsnedsättning...