Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2019-01-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lengel, Martina (förf.) / Levander, Sten (förf.) / Lindström, Peter (förf.) / Mellgren, Caroline (förf.) / Rydén, Kajsa (förf.) / Sempert, Ulf (förf.) / Wallengren, Simon (förf.) / Väfors Fritz, Marie (red.) / Khoshnood, Ardavan (red.)
Dimensioner
222 x 155 x 12 mm
Vikt
316 g
SAB
Oe
ISBN
9789144126272
Brottslighet och utsatthet i Malmö (häftad)

Brottslighet och utsatthet i Malmö

Häftad Svenska, 2019-01-25
249
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Malmö stad och dess invånare rör sig i en historisk tid och i en föränder lig miljö: sedan 1990 har staden vuxit med 43 procent. I Brottslighet och utsatthet i Malmö presenteras ett axplock av aktuell forskning, dess tillämpning och den påverkan som brottsligheten och utsattheten har och har haft på Malmö sedan början av 2000-talet. Brottslighet och utsatthet i Malmö tar upp ämnen som skjutvapens- och explosionsvåld, anlagda bränder och gärningsmannakaraktäristika, samt vad hatbrott och viktimologiska aspekter är. Kopplingen mellan brott och missbruk diskuteras och läsaren får ta del av en brottsofferstudie av EU-medborgare samt följa ett samtal mellan en kriminologisk forskare och en aktiv polis. Avslutningsvis reflekterar en psykiater kring hur samhällets samspel med individer med antisocial problematik har förändrats över tid.

Boken har en tydlig anknytning till Malmö, men kan med fördel även användas för att förstå brottslighet och utsatthet på andra ställen i landet. Läsare uppmuntras att kritiskt reflektera över brottslighet och utsatthet och hur detta illustreras såväl i media som i denna bok. Förhoppningen är att den ska utgöra ett bidrag till diskussionen om Malmös brottslighet och utsatthet och att den ska väcka tankar, frågor och en nyfikenhet på kriminologi som ämne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottslighet och utsatthet i Malmö
  2. +
  3. Crime, Victimization and Vulnerability in Malmö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Crime, Victimization and Vulnerability in Malmö av Marie Väfors Fritz, Ardavan Khoshnood, Athina Brunner, Ulf Ekelund, Manne Gerell (häftad).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna