Tentamensfrågor med lösningar : för juridiska grundkurser (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2018-08-10
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 17 mm
Vikt
472 g
SAB
Oe
ISBN
9789144126302
Tentamensfrågor med lösningar : för juridiska grundkurser (häftad)

Tentamensfrågor med lösningar : för juridiska grundkurser

Häftad Svenska, 2018-08-10
309
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vid juridiska studier är övning av grundläggande betydelse. Det är mot bakgrund av detta som denna övningsbok har tillkommit. I boken har författarna sammanställt material som är resultatet av en sammanlagt snart åttioårig undervisningserfarenhet. Stoffet speglar det traditionella innehållet i introducerande kurser i juridik. Uppgifterna är både verkliga tentamensfrågor vid universitet och högskolor i olika delar av landet där författarna varit verksamma, och särskilt konstruerade frågor. Huvuddelen är försedd med lösningsförslag, vilket möjliggör en kontroll av den egna lösningen.

För att öka användbarheten i undervisningen har boken försetts med ett inledande avsnitt på varje rättsområde med repetitionsfrågor och svar, uppgifter utan lösningsförslag för användning vid grupparbeten, och dessutom ett bihang med olika juridiska formulär. Tanken med bihanget är att man i undervisning och vid självstudier ska kunna verklighetsanknyta frågor genom att få olika dokument åskådliggjorda. Formulären innehåller vanliga och realistiska klausuler som parter skulle kunna avtala om.

Övningsboken är utformad så att den kan användas tillsammans med de flesta förekommande grundläggande juridiska läroböcker från olika förlag. Någon begränsning till bara civilrättsliga delar görs inte, utan boken spänner över alla de rättsområden som juridiska grundkurser vanligen omfattar. Detta gör boken särskilt användbar.

Målgruppen är studenter på juridiska grundkurser av typen juridisk översiktskurs, juridisk introduktionskurs, allmän juridik, handelsrätt, civilrätt med fastighetsrätt etc.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tentamensfrågor med lösningar : för juridiska grundkurser
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, process 4:e uppl.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, process 4:e uppl. av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 857 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tentamensfrågor med lösningar : för jurid...