Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2020-01-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Fc
ISBN
9789144126357

Språket : grunden till din framtid Elevpaket Digitalt + Tryckt

(23 röster)  |   Läs 12 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-01-31

Slutsåld

Genom språket har vi möjlighet att påverka, göra vår stämma hörd och få våra ord lästa. Det som kännetecknar läromedlet Språket - grunden till din framtid är den genomgående ambitionen att rusta eleverna med en språklig säkerhet och medvetenhet. Med god träning kan språket öppna dörrar till nya domäner och bli en väg in i framtiden.

Elevpaket
Språket - grunden till din framtid är uppbyggd utifrån olika genrer och baserad på cirkelmodellen. För varje genre finns en exempeltext och fyra arbetstexter i ökande svårighetsgrad. Till alla texter, oavsett genre, finns läsförståelse- och diskussionsfrågor samt olika slags uppgifter, väl förankrade i kursplanen. I varje kapitel behandlas även olika grammatiska moment. Grammatiken är kopplad till kapitlets genre och tanken är att eleverna ska få direkt användning av sina grammatiska kunskaper när de skriver i respektive genre. Strukturen i elevboken underlättar individanpassning av undervisningen i såväl heterogena grupper som grupper med kontinuerligt intag.

Målgrupp
Materialet riktar sig till elever som läser svenska och svenska som andraspråk både på grundläggande vuxenutbildning delkurs 1-4 och på högstadiet årskurs 7-9. Det går också utmärkt att använda i t.ex. blandade klasser för grundläggande svenska/ svenska som andraspråk.

Digitalt läromedel
I det digitala läromedlet finns hela elevboken som digital bok, komplett med samtliga texter och övningar inlästa med autentiskt tal och textföljning. I det digitala läromedlet finns även fördjupningsmaterial och en mängd självrättande övningar till alla kapitel. De självrättande övningarna ger eleverna nödvändig ord- och grammatikträning och kan göras hur många gånger som helst.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Språket : grunden till din framtid Elevpaket Digitalt + Tryckt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Facit finns inte i elevpaket
  Cheffe (Uppsala), 15 juni 2022

  Bra grammatikförklaring! Boken är dyr men facit finns inte i elevpaket, så det är inte bra om man använder boken för självstudie.

 2. En fantastisk svensk lärobok
  Migena, 12 januari 2022

  Jag rekommenderar den här boken för dig som vill förbättra dina svenska kunskaper. Det är ett bra sätt att lära sig språket själv. Det finns många grammatiska förklaringar och övningar, olika texttyper och intressant information. Jag rekommenderar starkt att ha detta i ditt bibliotek.

 3. Super bra!
  Vilma, 22 december 2021

  Det är en fantastik bok. I början kan man hitta så många bra tips hur man underlättar en språk inlärning. Det finns många olika genre texter i boken, som är intressant och olika svårighet. Man kan hitta många grammatik reglerna, även övningar, som är så hjälpsamma att komma ihåg med rätt grammatik. Ordlista som finns med varje text slipper mig att kolla ord i lexikon och spara min tid.

 4. Språket är allt
  Norbert och Daniela, 12 december 2021

  Språket är nyckeln till allt. Här har du ett verktyg som hjälper dig mycket att lära dig svenska språket från grunden. I olika kapitlen berör boken alla relevanta delar i språkets sammanhang. Mycket omfattande lärobok till sig själv eller som julklapp eller födelsedagspresent.

 5. En stor hjälp!
  Fmd, 29 november 2021

  Den här boken har hjälpt mig att använda svenska språket i vardagen. Jag rekommenderar det till alla som behöver förbättra sina skrivfärdigheter

 6. En viktig inlärningsresurs
  Marwan, 13 november 2021

  Boken är användbar till dem som studerar ensamma. Jag avslutade första kapitlet och tyckte att boken presenteras utifrån elevens perspektiv. Layouten, förändringar i teckensnitt och de direkta instruktionerna stödjer eleven i sin inlärningsresa. Det finns en ordlista efter texten som är oerhört användbar och förklarar orden på ett enkelt sätt. Jag hoppas få se några förbättringar i nästa upplaga för att förhindra stereotyper. En del text (som är hämtad från en annan roman) kan ge fel uppfattning om personer med ovanliga svenska namn.

 7. En väldigt praktisk bok
  Laura I., 13 november 2021

  En nödvändig bok för de som vill förbättra sina svenskkunskaper. Den innehåller många vanliga ämnen, massor av grammatikövningar och många intressanta texter. Jag rekommenderar startkt.

 8. En lärorik bok
  Yuki, 12 november 2021

  Jag studerade boken med mina vänner och jag tycker att den är en lärorik bok med praktiska övningar. Den bästa delen är att bilderna i boken hjälper oss att komma ihåg nya ord och grammatik, vilket är systematiskt och fantastiskt.

 9. Fantastisk bok!
  Nazanin Nakhbaf, 8 november 2021

  En mycket bra bok för mig och mina klasskamrater som är nya med svenska språket. Boken är pedagogisk och jag har lärt mig mycket av den. Jag kan verkligen rekommendera denna bok. Den innehåller allt viktigt om svenska språket, jag använder den ofta för referens.
  Speciellt tack till båda författarna!

 10. Omfattande och bra!
  Adriana S (Karlstad), 7 november 2021

  Bra strukturerad bok med lagom kombination av läsförståelse och grammatik övningar. Lämplig för att utveckla grunderna i svenska språket och att nå en högre nivå. Jag tycker att den är väldigt lärorik.

 11. Språket: grunden till din framtid
  Zainab.H, 4 november 2021

  Boken är super bra, man lär sig väldigt mycket av det, det görs att ordförådet uttvecklas på ett sussectivt sätt. Rekomenderar varmt. 👍

 12. Faktaspäckat med mycket ord
  Alex (Borås), 9 maj 2021

  Den enskilt viktigaste faktorn vid utveckling av god läsförståelse är ordförrådet. I alla kursböcker för svenska som andraspråk grund finns träning på ord. Att en text i kursboken innehåller många nya ord betyder inte att eleven lär sig alla ord.
  Ord och uttryck behöver tränas på alla möjliga sätt för att fastna. Idealet är också om kursboken är uppbyggd så att det är lätt för läraren att i undervisningen ge en känsla av sammanhang som är begripligt och relevant.
  I bokens andra uppl... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av författarna