Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2022-08-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Martine Castoriano
Dimensioner
21 x 215 x 152 mm
Vikt
675 g
SAB
Eabf.01,F:dofa,F.047
ISBN
9789144126715

Språket hos enspråkiga och flerspråkiga barn : utveckling och svårigheter

Häftad,  Svenska, 2022-08-08
385
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att utveckla ett eller flera språk är kanske det allra viktigaste som sker under barndomen. Barnet måste lära sig att behärska komplexa system och tillämpa en stor variation av olika förmågor. Därför är det viktigt att de som möter barn i pedagogisk verksamhet har djupa kunskaper om hur språkutvecklingen går till. Många språkliga detaljer tar nämligen lång tid, i vissa fall mycket lång tid för barnet att förvärva.

Denna handbok presenterar och förklarar centrala teorier om språkutveckling och beskriver på ett överskådligt sätt de olika språkliga, sociala och kognitiva faktorer som är involverade när barnet lär sig språk. Författarna beskriver både enspråkig och flerspråkig utveckling under förskoleåren. De ger också en mängd råd om hur förskolans personal kan stötta barns språkutveckling och hur man bör tänka när språkutvecklingen hos barnet verkar bekymmersam. Språket hos enspråkiga och flerspråkiga barn vänder sig främst till förskollärare och annan personal i förskolan som möter barn i praktisk verksamhet. Den fungerar också som lärobok inom förskollärarutbildning och utbildning av logopeder och specialpedagoger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språket hos enspråkiga och flerspråkiga barn : utveckling och svårigheter
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna