Källkritik! - Journalistik i lögnens tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2019-08-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
511 g
SAB
Bs
ISBN
9789144126760
Källkritik! - Journalistik i lögnens tid (häftad)

Källkritik! - Journalistik i lögnens tid

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-08-20
354
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Den digitala revolutionen har under några decennier gjort att tillgången på informationskällor har ökat dramatiskt. Samtidigt har det inneburit mångdubblade möjligheter för felinformation och desinformation, för falska nyheter och för spridning av myter och propaganda. Gränslinjen mellan sanning och lögn har blivit svårare att dra. Utvecklingen är en utmaning för journalistikens informationskvalitet och nyhetsmediernas roll som informationskälla, granskare och forum för samhällsdebatt.

I den här boken diskuteras källkritikens villkor, principer och betydelse i en tid där desinformation och lögn sprids minst lika snabbt som sanna påståenden. Bokens normativa utgångspunkt är kravet om sannfärdighet och verklighetsförankring i nyhetsmediernas rapportering. Källkritikens begrepp och praxis diskuteras först och främst i förhållande till journalistikens utmaningar, men de generella problemställningarna är också relevanta för andra ämnesområden där kunskap är beroende av trovärdiga källor och kvalitetsgranskat källmaterial. Eftersom medier av olika slag är centrala för kommunikation och kunskapsförmedling i vår samtid, är källkritisk medvetenhet också av generell betydelse för alla samhällsmedborgare. Källkritik! Journalistik i lögnens tid är ett bidrag till en mer kvalificerad diskussion på området. Tilldelad Kurslitteraturprisets hederspris 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Källkritik! - Journalistik i lögnens tid
  2. +
  3. Medielandskap & mediekultur : en introduktion till medie- och kommunikationsvetenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medielandskap & mediekultur : en introduktion t... av Göran Bolin, Stina Bengtsson, Michael Forsman, Peter Jakobsson, Sofia Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 764 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna