Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2019-02-25
Upplaga
13
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
170 g
SAB
Ocb
ISBN
9789144126784
Handlingsoffentlighet och sekretess (häftad)

Handlingsoffentlighet och sekretess

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-02-25
184
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok behandlar dels de grundläggande bestämmelserna om allmänna handlingars offentlighet i tryckfrihetsförordningens andra kapitel, dels huvuddragen av innehållet i offentlighets- och sekretesslagen. Lagen reglerar inte bara undantagen från offentlighetsprincipen utan också offentliga funktionärers tystnadsplikt. Framställningen illustreras genom korta referat av viktigare rättsfall samt i fråga om sekretessen genom fingerade exempel från hälso- och sjukvårdens område.

Denna trettonde upplaga har uppdaterats med ändringar i TF och OSL, en ny förvaltningslag samt i annan lagstiftning sedan förra upplagan. Tryckfrihetsförordningen har uppdaterats och redigerats om. Detta har lett till omfattande ändringar och följdändringar, som trädde i kraft 1 januari 2019. En allmän översyn av innehåll och språk har också skett. Boken är i första hand skriven för juridikstuderande på grundnivå, men är även ett oumbärligt hjälpmedel för den som har att hantera frågor om handlingsoffentlighet och sekretess.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handlingsoffentlighet och sekretess
  2. +
  3. Kommunen och lagen : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunen och lagen : en introduktion av Olle Lundin, Ulla Björkman (häftad).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna