Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2018-08-10
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
387 g
SAB
Ohae,Qbfbc
ISBN
9789144127309
Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori (häftad)

Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-10
335
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Arbetsorganisation i praktiken behandlar olika modeller för att organisera arbete samt dess praktiska konsekvenser för både anställda och organisation. Författaren anlägger ett kritiskt perspektiv på hur styrning och kontroll av anställda sker i olika arbetsorganisationsmodeller samt dess konsekvenser för effektivitet, innovation, arbetsmiljö, anställdas lärande och utveckling. Några av de organisationsmodeller som behandlas är taylorismen, fordismen, byråkratin, socioteknik, processorganisering - framför allt lean production, lärande organisation, knowledge management, projektorganisering, nätverksorganisation, öppen innovation, professionell organisation och new public management. Arbetsorganisationsmodellerna beskrivs utifrån olika principer för arbetsfördelning samt samordning och styrning av arbete.
En del arbetsorganisationsmodeller har medfört negativa konsekvenser för arbetsmiljö, effektivitet och innovationsförmåga. Hur kan hållbara organisationer skapas? Detta diskuteras i slutkapitlet.

Boken är tänkt att användas som kursbok på grundnivå inom universitet och högskolor. Den kan användas som kursbok inom ämnen såsom arbetsvetenskap, sociologi, organisationspsykologi, pedagogik och företagsekonomi. Den kan med fördel även läsas av fackligt aktiva och chefer. Denna omarbetade upplaga har utvecklats med nya textavsnitt, ett nytt kapitel samt uppdaterats med ny forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori
  2. +
  3. Hur moderna organisationer fungerar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur moderna organisationer fungerar av Dag Ingvar Jacobsen, Jan Thorsvik (häftad).

Köp båda 2 för 894 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »