Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2020-09-15
Upplaga
7
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sven Bergström, Henrik Gundenäs
SAB
Oaa
ISBN
9789144127323
Självframställning i vardagslivet (häftad)

Självframställning i vardagslivet

Häftad Svenska, 2020-09-15
325
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Självframställning i vardagslivet (tidigare titel: Jaget och maskerna) är den svenska översättningen av Erving Goffmans klassiska bok The Presentation of Self in Everyday Life (1959). I denna bok anlägger Goffman ett dramaturgiskt perspektiv på den sociala interaktionsordningen. Vi spelar alla teater, och liksom skådespelaren på scenen vill vi göra intryck på vår publik. När vi presenterar oss själva och vårt agerande inför andra människor försöker vi allt som oftast kontrollera och styra den information vi överför. Denna information ligger till grund för de andras intryck av oss. Djupare sett handlar det också om hur vi bygger upp och befäster våra "jag" och identiteter i denna process.

Inför denna nyutgåva har Sven Bergströms översättning reviderats av Henrik Gundenäs. Boken har även försetts med en introduktion till Goffmans liv och tänkande av Anders Persson, professor vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Självframställning i vardagslivet
  2. +
  3. Social kompetens - När individen, de andra och samhället möts

De som köpt den här boken har ofta också köpt Social kompetens - När individen, de andra och ... av Anders Persson (häftad).

Köp båda 2 för 623 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erving Goffman