Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2022-01-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
O,Oer
ISBN
9789144127347
Skadliga sedvänjor : att handlägga hedersrelaterat våld och förtryck i socialt utredningsarbete (häftad)

Skadliga sedvänjor : att handlägga hedersrelaterat våld och förtryck i socialt utredningsarbete

Häftad Svenska, 2022-01-24
335
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Skadliga sedvänjor belyser socialt arbete inom socialtjänsten utifrån myndighetsutövning i fråga om hedersrelaterat våld och andra skadliga sedvänjor. Komplexiteten i problematiken gör våldet ytterst svårt att utreda. Det finns många fallgropar som kan undvikas.

Samverkan och en klar rollfördelning är nödvändiga ingredienser i utredningsarbetet. Men det har länge funnits en sammanblandning av de olika myndigheternas uppdrag. I denna bok beskrivs och analyseras dessa uppdrag samt hur myndigheterna kan arbeta för att öka samverkan. En annan viktig fråga som behandlas i boken är hur myndigheter ska motverka rasism och fördomsfulla bedömningar i utrednings arbetet samtidigt som de kan bidra till att såväl enskilda som familjer får den hjälp de kan begära utifrån socialtjänstlagen.

Skadliga sedvänjor är tänkt att användas i utbildningen av socionomer och andra närliggande yrkeskategorier. Den kan med fördel även ingå i fortbildningen av socionomer och andra berörda yrkesgrupper med myndighetsutövning, som inom ramen för sitt yrke möter dem som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck eller andra skadliga sedvänjor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skadliga sedvänjor : att handlägga hedersrelaterat våld och förtryck i socialt utredningsarbete
  2. +
  3. Heder : hedersrelaterat våld, förtryck och socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heder : hedersrelaterat våld, förtryck och soci... av Rúna Baianstovu (häftad).

Köp båda 2 för 714 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Hagberg

  • Kvinnokällan : om kvinnors liv i krig och konflikt

    Maria Hagberg

    Kvinnokällan handlar om kvinnors liv och villkor under och efter krig, konflikter och ockupation och bygger på möten och intervjuer med kvinnor i Kurdistan, Israel, Palestina och Libanon. Modiga kvinnor som på olika sätt utmanar en våldsbejakande ...