Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-10-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lorentsson Jonhed, Anna (förf.) / Moberg Stephenson, Maria (förf.) / Nordlöf, Kerstin (förf.) / Thunberg, Sara (förf.) / Johansson, Björn (red.) / Källström, Åsa (red.)
Dimensioner
16 x 202 x 152 mm
Vikt
285 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144127392

Barns och ungas utsatthet - Våld och kränkningar i barns och ungas relationer

Häftad,  Svenska, 2019-10-02
343
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Våld och andra kränkningar, i synnerhet inom nära relationer, drabbar inte urskillningslöst. Vissa grupper utsätts oftare och har mindre resurser för att hantera utsattheten. En sådan grupp är barn och unga.

Den här boken lyfter fram och diskuterar olika former av våld och kränkningar som barn och unga kan utsättas för inom ramen för de sociala relationer de ingår i. Bokens första del beskriver, diskuterar och problematiserar vad som karakteriserar barns och ungas utsatthet i olika sammanhang, såsom i familjen, i skolan, i kärleksrelationer, på fritiden, i det offentliga och på nätet. Den andra delen behandlar hur utsattheten kan förstås och förebyggas, samt hur utsatta barn och unga kan bemötas och stödjas.

Boken är i första hand skriven för yrkesverksamma och studerande inom socialt arbete och synliggör nyare, svensk forskning på området med fokus på nära relationer i barns och ungas liv, relationer som kan vara våldsamma, kränkande och skadliga men också potentiellt stödjande och hjälpande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barns och ungas utsatthet - Våld och kränkningar i barns och ungas relationer
  2. +
  3. Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvå... av Mats Lindström, Fredrik Sjöshult (inbunden).

Köp båda 2 för 552 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »