Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-10-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lorentsson Jonhed, Anna (förf.) / Moberg Stephenson, Maria (förf.) / Nordlöf, Kerstin (förf.) / Thunberg, Sara (förf.) / Johansson, Björn (red.) / Källström, Åsa (red.)
SAB
Oepa
ISBN
9789144127392
Barns och ungas utsatthet - Våld och kränkningar i barns och ungas relationer (häftad)

Barns och ungas utsatthet - Våld och kränkningar i barns och ungas relationer

Häftad, Svenska, 2019-10-02
329
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Våld och andra kränkningar, i synnerhet inom nära relationer, drabbar inte urskillningslöst. Vissa grupper utsätts oftare och har mindre resurser för att hantera utsattheten. En sådan grupp är barn och unga.

Den här boken lyfter fram och diskuterar olika former av våld och kränkningar som barn och unga kan utsättas för inom ramen för de sociala relationer de ingår i. Bokens första del beskriver, diskuterar och problematiserar vad som karakteriserar barns och ungas utsatthet i olika sammanhang, såsom i familjen, i skolan, i kärleksrelationer, på fritiden, i det offentliga och på nätet. Den andra delen behandlar hur utsattheten kan förstås och förebyggas, samt hur utsatta barn och unga kan bemötas och stödjas.

Boken är i första hand skriven för yrkesverksamma och studerande inom socialt arbete och synliggör nyare, svensk forskning på området med fokus på nära relationer i barns och ungas liv, relationer som kan vara våldsamma, kränkande och skadliga men också potentiellt stödjande och hjälpande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barns och ungas utsatthet - Våld och kränkningar i barns och ungas relationer
  2. +
  3. Skadliga sedvänjor : att handlägga hedersrelaterat våld och förtryck i socialt utredningsarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skadliga sedvänjor : att handlägga hedersrelate... av Maria Hagberg (häftad).

Köp båda 2 för 677 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »