Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2018-10-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
255 x 155 x 10 mm
Vikt
186 g
SAB
Em
ISBN
9789144127439
Nycklar till skolframgång : om rektorers kollegiala lärande och internationella utblickar (häftad)

Nycklar till skolframgång : om rektorers kollegiala lärande och internationella utblickar

Häftad Svenska, 2018-10-10
272
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att lära av varandra är en nyckel till skolframgång. Den här boken fokuserar på sådana lärprocesser i dubbel bemärkelse. Det handlar dels om hur rektorer kan utveckla sitt kollegiala lärande, dels om hur svenska skolor kan lära av andra framgångsrika skolkulturer.

Nycklar till skolframgång beskriver de samlade lärdomarna av ett utvecklingsprojekt som genomfördes som ett samarbete mellan skolforskare och verksamma rektorer i Stockholms stad. Målsättningen var att få till ett möte mellan teori och praktik för att på så vis utveckla rektorernas kollegiala lärande. Förutom fördjupade samtal och reflektion resulterade projektet i en rad lärdomar från andra skol- kulturer. Det handlar bland annat om Singapore och Ontario/Kanada, som har presterat väl i internationella kunskapsmätningar. Men även om skolkulturer som utmärkt sig inom ett visst delområde. Till exempel Washington/USA som kommit långt i fråga om konstnärliga inslag i utbildning, samt Skottland och Danmark som har intressanta erfarenheter av att arbeta med IKT i underisningen. Varje land visar på sina specifika nycklar till skolframgång. Läsaren får även insikter om den grundläggande nyckel som utgörs av lärandet: möjligheten att infoga andras erfarenheter i den egna kunskapsprocessen.

Boken riktar sig till verksamma skolledare och lärare men är även lämplig som litteratur på det statliga rektorsprogrammet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nycklar till skolframgång : om rektorers kollegiala lärande och internationella utblickar
  2. +
  3. Skolframgång i det mångkulturella samhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolframgång i det mångkulturella samhället av Anna Lund, Stefan Lund (häftad).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nycklar till skolframgång : om rektorers ...