Organisationspsykologi - Teori - Kritik - Praktik (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
552
Utgivningsdatum
2019-05-28
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jern, Stefan (red.) / Näslund, Johan (red.)
Dimensioner
230 x 165 x 40 mm
Vikt
898 g
SAB
Doka
ISBN
9789144127446
Organisationspsykologi - Teori - Kritik - Praktik (kartonnage)

Organisationspsykologi - Teori - Kritik - Praktik

Kartonnage Svenska, 2019-05-28
537
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Vad vet vi om hur organisationer bäst kan ledas? Hur utvecklas och förändras organisationer och grupper, och vad vet vi om organisationers inverkan på individer? Kan en organisation bli "sjuk" och hur kan den "botas"? Dessa är några av de många frågor som lyfts fram i denna lärobok i förändringsinriktad organisationspsykologi.

Bokens tyngdpunkt ligger på en kritisk genomgång av teori och praktik runt organisationers förändring och utveckling. Till skillnad från merparten av litteraturen inom fältet utgår den från en nordisk kontext. Detta är viktigt då organisationspsykologi som ämne är så starkt knutet till den kulturella och historiska kontexten - där svensk organisationspsykologi haft som fokus att ge underlag för en bra och hälsosam balans mellan medarbetare och ledning, medan den internationella forskningen främst prioriterat stöd till ledningen för att öka personalens effektivitet.

Ämnen som behandlas är bland annat organisationers design, dynamik och struktur, begreppen organisationskultur- och klimat, organisatoriskt lärande samt arbetsmotivation, ledarskap och betydelsen av arbetets fysiska inramning.

Denna uppdaterade och utökade utgåva vänder sig till studenter på alla universitetsnivåer i relevanta ämnen och till intresserade praktiker. Två av kapitlen är helt nyskrivna: "Organisation?" och "Mellan grupper".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisationspsykologi - Teori - Kritik - Praktik
  2. +
  3. Psykodynamisk organisationspsykologi - Omedvetna processer på arbetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykodynamisk organisationspsykologi - Omedvetn... av Torben Heinskou, Steen Visholm (häftad).

Köp båda 2 för 918 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Organisationspsykologi - Teori - Kritik -...