Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
552
Utgivningsdatum
2019-05-28
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Susanne Uhler
Medarbetare
Holmberg, Robert (förf.) / Jungert, Tomas (förf.) / Lunøe, Nikolaj (förf.) / Schein, Edgar H (förf.) / Sjøvold, Endre (förf.) / Westlander, Gunnela (förf.) / Örtenblad, Anders (förf.) / Jern, Stefan (red.) / Näslund, Johan (red.)
Illustratör/Fotograf
Emelie Westlander
Dimensioner
230 x 165 x 40 mm
Vikt
898 g
SAB
Doka
ISBN
9789144127446
Organisationspsykologi - Teori - Kritik - Praktik (kartonnage)

Organisationspsykologi - Teori - Kritik - Praktik

Kartonnage Svenska, 2019-05-28
571
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad vet vi om hur organisationer bäst kan ledas? Hur utvecklas och förändras organisationer och grupper, och vad vet vi om organisationers inverkan på individer? Kan en organisation bli "sjuk" och hur kan den "botas"? Dessa är några av de många frågor som lyfts fram i denna lärobok i förändringsinriktad organisationspsykologi. Bokens tyngdpunkt ligger på en kritisk genomgång av teori och praktik runt organisationers förändring och utveckling. Till skillnad från merparten av litteraturen inom fältet utgår den från en nordisk kontext. Detta är viktigt då organisationspsykologi som ämne är så starkt knutet till den kulturella och historiska kontexten - där svensk organisationspsykologi haft som fokus att ge underlag för en bra och hälsosam balans mellan medarbetare och ledning, medan den internationella forskningen främst prioriterat stöd till ledningen för att öka personalens effektivitet.

Ämnen som behandlas är bland annat organisationers design, dynamik och struktur, begreppen organisationskultur- och klimat, organisatoriskt lärande samt arbetsmotivation, ledarskap och betydelsen av arbetets fysiska inramning. Denna uppdaterade och utökade utgåva vänder sig till studenter på alla universitetsnivåer i relevanta ämnen och till intresserade praktiker. Två av kapitlen är helt nyskrivna: "Organisation?" och "Mellan grupper".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisationspsykologi - Teori - Kritik - Praktik
  2. +
  3. Faktaundersökning : utredningsmetodik för kränkande särbehandling och svåra arbetsmiljöproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faktaundersökning : utredningsmetodik för kränk... av Ståle Valvatne Einarsen, Harald Pedersen, Helge Hoel, Stefan Blomberg (häftad).

Köp båda 2 för 997 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna