Historien - och varför den angår oss (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2019-05-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sven-Erik Torhell
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
221 g
SAB
K
ISBN
9789144127552
Historien - och varför den angår oss (häftad)

Historien - och varför den angår oss

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-05-02
270
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi rättfärdigar våra handlingar i nuet genom vår förståelse av det förflutna. Men vi lever i en tid då politiker obesvärat ljuger om historiska fakta och lägger sig i historieböckers innehåll, och då medier ofta återger en och samma händelse på häpnadsväckande olika sätt. Vi lever dessutom i en tid då nya upptäckter tvingar oss att omvärdera allt vi trodde att vi visste om det förflutna.

Hur kan vi i dag skaffa oss säker kunskap om historien? Och varför angår den oss? Lynn Hunt beskriver sökandet efter sanning om det förflutna som en kontinuerlig upptäcktsprocess som är livsnödvändig för våra samhällen. Historieskrivning spelar en viktig roll i strävan att ge en hederlig presentation av fakta, men den fram-manar också ödmjukhet inför våra dagsaktuella angelägenheter, en kritisk inställning till nationalism och andra chauvinistiska tendenser samt en öppenhet för andra folk och kulturer. Historien är, enligt Hunt, vårt bästa försvar mot tyranni.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historien - och varför den angår oss
  2. +
  3. Perspektiv på historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på historia av Henrik Ågren, Gunnel Cederlöf, David Gaunt, Karin Hassan Jansson, Hans Hägerdal (häftad).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lynn Hunt