Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2019-04-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Susanne Uhler
Medarbetare
Kanstad, Marit (förf.) / Kulset, Nora Bilalovic (förf.) / Moser, Thomas (förf.) / Neraas, Silje (förf.) / Olsen Olaussen, Ingvild (förf.) / Seland, Monica (förf.) / Skjøstad Hovde, Sunniva (förf.) / Storli, Rune (förf.)
Dimensioner
222 x 155 x 16 mm
Vikt
438 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144127781
Vägar till språk i förskolan (häftad)

Vägar till språk i förskolan

Häftad Svenska, 2019-04-15
357
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Små barn lär med hela sig, de lär och upplever genom kropp och rörelse i interaktion med andra. Barn lär av det de är motiverade och intresserade av. Språklärande sker inte enbart via det verbala språket utan utvecklas genom ögonkontakt och gester, handlingar i samspel med andra, lek och aktiviteter.

Författarna beskriver hur barn lär språk i en språkmiljö där personalen tolkar, förstår och är medveten om sin egen roll i barnens språklärandeprocess. Här har både det musikaliska, det kroppsliga, det lekfulla, det berättande och det mångfaldiga kommunicerandet en given plats. Kapitlen innehåller en rad exempel på hur förskolans personal kan bredda och utveckla lek och aktiviteter som redan försiggår med syfte att stödja språklärande. En viktig aspekt i boken är barns tillägnande av andraspråk i förskolan. Vägar till språk i förskolan vänder sig till verksamma förskollärare och studenter på förskollärarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägar till språk i förskolan
  2. +
  3. Svenska som andraspråk i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska som andraspråk i förskolan av Polly Björk-Willén (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Utbildningshistoria - - en introduktion (Bok + digital produkt)

    Esbjörn Larsson, Johannes Westberg, Thom Axelsson, Sara Backman Prytz, Anne Berg

    Esbjörn Larsson, professor i utbildningshistoria vid Uppsala universitet, och Johannes Westberg, professor i pedagogikvid Örebro universitet, är redaktörer för denna bok. Båda är aktiva forskare och har undervisat om utbilningshistoria inom läraru...