Litteraturen i mediesamhället (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 156 x 15 mm
Vikt
470 g
SAB
Ad-c,G:oa
ISBN
9789144127835
Litteraturen i mediesamhället (häftad)

Litteraturen i mediesamhället

Häftad Svenska, 2019-08-02
319
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december för leverans innan julafton
Det har aldrig sålts så mycket böcker i Sverige som nu. Men samtidigt som de flesta litterära texter fortfarande läses i bokform och sprids genom traditionella kanaler förändrar nya medier förutsättningarna för litteraturens förmedling och spridning.
Litteraturen i mediesamhället ger en samlad bild av den svenska bokmarknaden och litteraturens villkor i dag. Författaren visar att litteraturens plats i samhället är starkt knuten till framväxten av olika medier och de materiella villkor som styr hur texter produceras, distribueras och konsumeras.
Boken behandlar alla led i bokkedjan. Bland de områden som tas upp finns författarroller och författarnas villkor, förlag och branschorganisationer, framväxten av dagens bokmarknad, digitaliseringens betydelse för litteraturen, läsning och läsare samt kultur- och litteraturpolitik. Denna fjärde upplaga är uppdaterad, reviderad och utökad.
Litteraturen i mediesamhället vänder sig främst till studenter i kultur- och litteraturvetenskap vid universitet och högskolor, men även till andra som är intresserade av litteraturens villkor i dagens samhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturen i mediesamhället
  2. +
  3. Redovisningens språk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Redovisningens språk av Dag Smith, Daniel Brännström, Andreas Jansson (häftad).

Köp båda 2 för 652 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Litteraturen i mediesamhället