Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2019-11-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ertzgaard, Per (förf.)
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
245 x 170 x 26 mm
Vikt
857 g
SAB
Vnab
ISBN
9789144128054

Introduktion till neurologisk rehabilitering

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2019-11-27
413
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Neurologiska sjukdomar utgör tillsammans med traumatiska skador på hjärna och ryggmärg en stor och heterogen grupp av tillstånd, som involverar ett flertal medicinska specialiteter. Rehabiliteringsmedicinsk intervention är nödvändig om tillståndet medför komplexa funktionsstörningar.

Denna bok är en introduktion och handledning i neurologisk rehabilitering. Bokens första, allmänna del beskriver grundläggande principer, rehabiliteringens processer i relation till sjukvården i övrigt och allmänt om metoder för intervention. I bokens andra del belyses specifika funktionsstörningar och komplikationer som inte är direkt diagnosbundna. I bokens avslutande del presenteras de vanligaste diagnoserna inom neurologisk rehabilitering och principerna för deras omhändertagande. Sammantaget ger boken en ökad insikt och förståelse i hur man i praktiken kan arbeta för att så långt som möjligt understödja patientens återerövrande av vilja, förmåga och funktion att kunna leva ett så aktivt och meningsfullt liv som möjligt efter svår skada eller sjukdom.

Neurologisk rehabilitering är värdefull inte enbart för blivande rehabiliteringsläkare, utan även för de många kollegor som arbetar med neurologiska tillstånd, exempelvis neurologer, neurokirurger, allmänläkare och geriatriker. Förhoppningen är även att patienter och närstående, liksom personer som arbetar i de myndigheter som berörs kan ha nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Introduktion till neurologisk rehabilitering
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Symtom, diagnos, terapi

  Richard Levi, Jan Zetterström, Christer Olofsson

  En stor del av den akuta sjukvården handläggs utanför sjukhusen. Sjukvårdsupplysningen och distriktssköterskor hänvisar flertalet oklara och misstänkt allvarligare akutfall till hälsocentralen. Andra hänvisas till egenvård eller mer eller mindre a...

 • Spinalishandboken: Ny kraft för skadad ryggmärg

  Richard Levi, Claes Hultling

  En ryggmärgsskada ställer hela livet på ända. Allt man tagit för givet förändras. Man måste lära sig kroppens nya signaler, hur man tar sig fram, hur man hanterar alla tankar och känslor som väcks och hur man nu ska leva sitt liv. Spinalishandboke...