Policy i teori och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2019-11-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
O
ISBN
9789144128092
Policy i teori och praktik (häftad)

Policy i teori och praktik

Häftad Svenska, 2019-11-01
312
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Policy, offentliga organisationers handlingsinriktning - uttalad eller outtalad - som vägleder beslut och handlingar och som medför viktiga värdeprioriteringar, utgör själva innehållet i politiken. Den här boken ger en introduktion till hur policyprocessen fungerar i praktiken och hur policyforskare förstår och analyserar den.

I bokens första del beskrivs och problematiseras policyprocessens olika faser, från att en fråga hamnar på den politiska agendan till att en politisk reform utvärderas. I bokens andra del introduceras centrala teoritraditioner och perspektiv inom policyforskningen. Policy i teori och praktik ger en grundläggande förståelse av denna centrala del av det politiska systemet samt av den statsvetenskapliga forskningsinriktningen policyanalys. Den vänder sig i första hand till studenter i statsvetenskap, socialt arbete och andra närliggande ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Policy i teori och praktik
  2. +
  3. Det moderata skyltfönstret : Tolv år i Stockholms län

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det moderata skyltfönstret : Tolv år i Stockhol... av Susanna Alakoski, Nisha Besara, Daniel Mathisen, Magnus Nilsson, Åsa Petersen (häftad).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »