På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2018-08-07
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
407 g
ISBN
9789144128580
Diskrimineringslagen - - från princip till praktik (häftad)

Diskrimineringslagen - - från princip till praktik

Häftad Svenska, 2018-08-07
285
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Diskrimineringslagen - från princip till praktik beskriver den värdemässiga grunden för dagens svenska diskrimineringslagstiftning och visar att begreppet diskriminering rymmer ett flertal olika dimensioner, såsom känslor, levda erfarenheter, normer och juridiska ramar. Utöver att presentera den lagstiftning som ska motverka diskriminering syftar denna bok till att normkritiskt och tvärvetenskapligt föra samman strukturella, juridiska och praktiska perspektiv och exempel på diskriminering.

Boken tar sin utgångspunkt i de sju diskrimineringsgrunder som ryms inom den svenska civilrättsliga diskrimineringslagen. Parallellt med genomgången av lagstiftningen och de värdemässiga grunderna beskrivs olika diskrimineringsärenden som behandlats i domstol. Boken innehåller även generella exempel och övningsfrågor. Denna nya, tredje upplaga föranleds av ändringar i lagen när det gäller bristande tillgänglighet.
Diskrimineringslagen - från princip till praktik riktar sig till studenter som läser kurser som behandlar diskrimineringsfrågor. Den är även lämplig för yrkesverksamma inom de områden som berörs av diskrimineringslagen, såsom skola, hälso- och sjukvård och socialtjänst samt för personer med personalansvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Diskrimineringslagen - - från princip till praktik
  2. +
  3. Diskrimineringslagen : en lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diskrimineringslagen : en lärobok av Håkan Gabinus Göransson, Naiti Del Sante (häftad).

Köp båda 2 för 620 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Diskrimineringslagen - - från princip til...