Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-03-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Möllås, Hanna (förf.) / Norwald, Karl (förf.) / Sundström, Isabella (förf.) / Lindberg, Lennie (red.)
Dimensioner
16 x 214 x 151 mm
Vikt
495 g
SAB
Vnd
ISBN
9789144128696

Sexologi för psykologer och psykoterapeuter

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-03-24
376
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns ett stort intresse för sexologi bland behandlare inom olika människovårdande yrken. Alla har däremot kanske inte möjlighet att studera sexologi eller skaffa sig en sexologisk specialistkompetens. Det är mot den bakgrunden som denna antologi har tagits fram - för att förse professionella inom psykologisk behandling med en grundläggande sexologisk kompetens.

Sexologi för psykologer och psykoterapeuter syftar till att ge behandlare en orientering i det tvärvetenskapliga ämnesområdet sexologi, samt en förståelse för hur psykodynamisk respektive kognitiv beteendeterapeutisk teori och psykoterapi kan förklara frågeställningar inom det sexologiska fältet. En stor del av boken belyser sexualitet vid en rad olika psykiatriska tillstånd samt orienterar läsaren i hur psykoterapi kan användas för att behandla sexuella funktionsproblem av olika slag.

Boken samlar flera av Sveriges ledande kliniker och sexologer och ger en orientering i det tvärvetenskapliga ämnet sexologi för den som önskar skaffa sig en grundläggande sexologisk kompetens. Den riktar sig i första hand till kliniskt verksamma psykologer, psykoterapeuter och andra med en grundläggande utbildning i psykoterapi, men kan med fördel också användas som kurslitteratur för studenter i psykologi, psykoterapi och annat behandlingsarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sexologi för psykologer och psykoterapeuter
  2. +
  3. Sexualitet och sexuella problem : bedömning och behandling enligt KBT

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sexualitet och sexuella problem : bedömning och... av Johanna Ekdahl (häftad).

Köp båda 2 för 805 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »