Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-07-30
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 19 mm
Vikt
677 g
SAB
Qba
ISBN
9789144128825
Management - Organisations- och ledarskapsanalys (häftad)

Management - Organisations- och ledarskapsanalys

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-07-30
409
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Det här är en bok om organisation och ledarskap som innehåller ett stort antal perspektiv, teorier och analysmodeller och samtidigt är lättillgänglig och i ett rimligt omfång. Boken innehåller både etablerade grundläggande teorier och nyare forskningsrön. Den tar även upp mer komplex teori, som presenteras på ett begripligt och framför allt användbart vis. Ett av bokens viktigaste budskap är att förmågan till perspektivseende är helt avgörande för att kunna fungera väl som chef, ledare, förändringsagent och medarbetare. Fyra olika perspektiv utgör bokens struktur: strukturperspektivet, HR-perspektivet, maktperspektivet och symbolperspektivet.

Bokens starka fokus på analys poängterar aktiviteten att analysera. Teorier och modeller ska kunna tillämpas i analys av verkliga organisations- och ledarskapsfenomen och resultera i nya förklaringar och slutsatser för beslut och handling. Boken saknar kapitel om genus, mångfald, etik, ansvarstagande och uthållighet. Dessa aspekter är i stället integrerade i bokens grundstruktur. Och eftersom analyser från olika teoretiska perspektiv resulterar i slutsatser som ofta är i konflikt med varandra tvingas analytikern ta ställning till vilket ledarskap, vilka organisationer och vilken värld hen vill arbeta för och leva i.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Management - Organisations- och ledarskapsanalys
  2. +
  3. Organisation och ansvar : om hur organisatoriska processer hindrar ansvarstagande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisation och ansvar : om hur organisatorisk... av Tommy Jensen, Johan Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 766 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Blomberg