Klimatförändringar - Naturliga och antropogena orsaker (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2019-06-10
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 20 mm
Vikt
488 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789144129082
Klimatförändringar - Naturliga och antropogena orsaker (häftad)

Klimatförändringar - Naturliga och antropogena orsaker

Häftad Svenska, 2019-06-10
374
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Klimatförändringar - naturliga och antropogena orsaker behandlar dels de faktorer som på kort och lång sikt styr vårt klimat, dels hur klimatet har varierat över årmiljonerna. Den pågående klimatförändringen sätts i ett historiskt perspektiv, vilket möjliggör en tolkning av människans påverkan och vad som kan betraktas som naturliga klimatvariationer. En beskrivning ges av de effekter som en klimatförändring kan få på ekosystem och samhälle. I boken ges också utförliga förklaringar av de processer som reglerar klimatet samt hur man på olika sätt kan studera effekterna av klimatförändringarna.
Denna fjärde reviderade upplaga av boken har kompletterats med de senaste rönen och i boken ges en kritisk betraktelse av dessa. Bokens syfte är att på ett tydligt sätt förklara de processer som styr klimatet samt att härleda vad som är en naturlig variation och vad som är ett resultat av människans påverkan.
Klimatförändringar - naturliga och antropogena orsaker vänder sig till studenter och lärare på universitet och högskolor, samt till samhällsplanerare inom bland annat stat och kommun, där frågeställningar kring klimatförändringar och växthuseffekten diskuteras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klimatförändringar - Naturliga och antropogena orsaker
  2. +
  3. Klimat och väder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klimat och väder av Jörgen Bogren, Torbjörn Gustavsson, Göran Loman (häftad).

Köp båda 2 för 819 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna