Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2018-08-21
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
266 x 196 x 16 mm
Vikt
780 g
ISBN
9789144129150
Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 - Cirkelmodellen, genrepedagogik, ASL och IKT (häftad)

Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 - Cirkelmodellen, genrepedagogik, ASL och IKT

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-21
450
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att kunna förstå och producera texter är en av de viktigaste förutsättningarna för förmågan att lära. Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 ger läsaren en teoribas för språk- och kunskapsutvecklande undervisning och beskriver hur man arbetar med genrepedagogik, ASL (Att Skriva sig till Läsning) och IKT-verktyg, som appar, smartboard, surfplattor och datorer.

Bokens pedagogiska utgångspunkt är Cirkelmodellen, eller Cykeln för undervisning och lärande. Steg för steg går författaren igenom modellens fyra faser och visar hur ämneskunskap och läs- och skrivförmågor kan utvecklas i samklang. Beskrivningarna konkretiseras genom en mängd exempellektioner, i syfte att ge lärare modeller för undervisning som kan användas direkt i klassrummet och anpassas efter de egna elevernas skilda behov. Författaren beskriver även pedagogiska verktyg som är särskilt bra för elevgrupper där olika elever behöver olika nivåer av undervisningsstöd. Ett separat arbetsmaterial ingår i form av kopieringsunderlag med texter, bilder och ifyllbara mallar för planering, bedömning och arbete med texter, dvs. allt material som behövs för genomförandet av exempellektionerna i boken. Arbetsmaterialet finns även i digital form på bokens webbplats.

Boken vänder sig främst till grundlärare F-3 och till studenter på grundlärarutbildningen. Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 ges numera ut av Studentlitteratur. Denna andra upplaga innehåller inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 - Cirkelmodellen, genrepedagogik, ASL och IKT
  2. +
  3. Se språket i ämnet : språk- och kunskapsutvecklande undervisning i högstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Se språket i ämnet : språk- och kunskapsutveckl... av Annelie Drewsen, Tora Villanueva Gran, Filippa Mannerheim, Karin Björkman, Maria Lannvik Duregård (häftad).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Språk- och kunskapsutvecklande undervisni...