Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2019-04-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
266 g
SAB
Oaa
ISBN
9789144129228
Socialpsykologi och samtidsanalys - En introduktion (häftad)

Socialpsykologi och samtidsanalys - En introduktion

Häftad Svenska, 2019-04-12
228
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Socialpsykologi och samtidsanalys utgör en introduktion till det socialpsykologiska tänkandet om vår samtid. Den socialpsykologi som presenteras i boken kan beskrivas som socialfilosofiskt inspirerad, kritisk och hermeneutisk. Socialfilosofiska teorier hjälper oss att analysera övergripande samhällsförändringar. Det kritiska perspektivet hämtar inspiration från bland annat feministisk teori, poststrukturalism och kulturteori. De hermeneutiska inslagen placerar boken inom en tradition där det handlar om att komma nära och att försöka förstå människors sociala handlande.

En annan viktig del i det socialpsykologiska tänkandet är den teoretiska fantasin. Med hjälp av denna fantasi närmar sig författaren en rad centrala frågor och diskussioner om till exempel rasism, "normalitet", terrorism, extrema kroppar och fejknyheter. I boken varvas teoretiska reflektioner med tankeväckande exempel och forskning. Målsättning är att visa läsaren hur man kan "göra" socialpsykologi för vår tid.

Socialpsykologi och samtidsanalys riktar sig i första hand till studenter på grundnivå inom främst sociologi, psykologi, pedagogik samt lärarutbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialpsykologi och samtidsanalys - En introduktion
  2. +
  3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark : hur motion och träning stärker din... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Socialpsykologi och samtidsanalys - En in...