Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2019-10-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Arvidson, Malin (förf.) / Arvidson, Malin (förf.) / Arvidson, Malin (förf.) / Arvidson, Malin (förf.) / Johansson, Staffan (förf.) / Johansson, Staffan (förf.) / Johansson, Staffan (förf.) / Nordfeldt, Marie (förf.) / Nordfeldt, Marie (förf.) / Nordfeldt, Marie (förf.)
Dimensioner
9 x 201 x 142 mm
Vikt
335 g
SAB
Ohg
ISBN
9789144129235

Mellan röst och service - Ideella organisationer i lokala välfärdssamhällen

Häftad,  Svenska, 2019-10-18
343
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Oavsett om de benämns ideella organisationer, civilsamhälleorganisationer eller frivilligorganisationer är intresset för dessa större än någonsin både i Sverige och internationellt. Orsakerna är flera, främst att dessa organisationer förväntas spela avgörande roller för demokrati och välfärd, men även att ge oss högre livstillfredsställelse och mer mening i våra liv.

Kunskaperna om den ideella sektorn har inte hållit jämna steg. Det gäller framför allt för villkoren på lokal nivå, där ideella organisationer både är engagerade i intressepolitiskt arbete och utför konkreta serviceuppgifter. I den svenska samhällsdebatten har det sedan länge funnits en tveksamhet om möjligheten för ideella organisationer att axla dessa motstridiga roller.

Denna bok beskriver hur ideella organisationer verksamma inom tre viktiga socialpolitiska områden - funktionshinder, kvinnofrid och hemlöshet - upplever villkoren att verka i sina lokala välfärdssamhällen. Boken redogör dels för kommunernas politik och ekonomiska stöd, dels för de ideella organisationernas villkor att agera som röst för viktiga behov och som servicegivare. En viktig fråga som boken ger svar på är om det finns skäl att befara att den ideella sektorns roll som samhällskritiker naggats i kanten som en följd av att ideella organisationer allt oftare verkar som offentliga serviceleverantörer.

Boken vänder sig till alla som vill ha en djupare förståelse kring villkoren för ideella organisationer i våra lokala välfärdssamhällen. Det gäller naturligtvis alla samhällsintresserade men kanske speciellt för högskolestudenter, forskare, politiker, offentliga tjänstepersoner och den ideella sektorns företrädare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan röst och service - Ideella organisationer i lokala välfärdssamhällen
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 562 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »